Sweet potato waffle with sautéed spinach and avocado

Megfigyeltétek már, amikor egészség tudatosan válogatjátok össze, hogy mit egyetek sokkal jobban érzitek magatokat a bőrötökben? Egyszerű a magyarázata, hiszen azt, hogy mit eszünk befolyásolja a bél mikrobiomját s ebből kifolyólag közérzetünket, energia szintünket de koncentrációs képességünket is. Az, hogy mivel tápláljuk testünket közvetlenül kihat fizikai és mentális állapotunkra és arra, hogy hogyan teljesítünk a hétköznapokban. Amennyiben növelni szeretnénk fizikai és mentális kapacitásunkat fontos, hogy minél több olyan ételt fogyasszunk, ami gazdag antioxidánsban, megfelelő zsírokban, vitaminokban és ásványianyagokban.

IMG_5237

Az egyik jelenlegi kedvencem ez az édesburgonyás waffle, oliva olajon dinsztelt spenóttal, szezámmaggal, avokádóval és bio savanyúkáposztával!

Elkészítése:

  • 1db közepes méretű előre megpárolt édesburgonya
  • 2db bio tojás
  • csipet só
  • 1ek bio joghurt
  • fél bögre gluténmentes liszt
  • éppen csak annyi növényi tej, hogy a tészta jó sűrű maradjon

Mindezt robotgéppel összedolgozzuk és gofri sütőben kisütjük. Az édesburgonya helyett lehet quinoával vagy csicseriborsóval is készíteni. Kíváló reggelire, ebédre és akár vacsorára is.

Garantáltan energikusan és jól indul tőle a napom!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s