Reggeli fűszeres rizspuding

Reggeli fűszeres rizspuding. Eredetileg ezt az összeállítást még a spanyolországi őszi reggelek ihlették évekkel ezelőtt, ami egyébként egy közkedvelt angolszász reggeli opció, amit ma reggel egy leheletnyi ománi életérzéssel fokoztam még tovább. Bár itt továbbra is 30 fok felett van a hőmérséklet, már alacsonyabb a nap járás, hamarabb sötétedik és hosszabbak az árnyékok. Nagyon szép időszak veszi kezdetét, ami remélhetőleg ismét eltart közel fél évig.
p1190188
– Creamy, spicy rice pudding –
Hozzávalók egy adaghoz:
: egy csésze előre kifőzött barna jázmin rizs (megj: ahhoz, hogy igazán tápláló és laktató legyen, fontos, hogy barnarizst használjunk a recepthez)
: 2ek mandula vagy kesu vaj
: csipet fahéj, vanília, kardamon és szegfűszeg
: fél csészényi melegvízben előre beáztatott zabpehely
: annyi növényi tej, amivel sűrű, krémes állagú lesz turmixolást követően. Én ma reggel 2-3 percig turmixolást után még átmelegítettem tűzön is, hogy még krémesebb legyen, de ez elhagyható.
A tetejét díszithetjük fagyasztott málnával vagy fűszeres házi almakompóttal, darabosra tört pisztáciával, mandula és kókusz pehelyel valamint raw cacao nibs-szel. Tökéletes a hűvősebb őszi és téli reggelekre is. Jó étvágyat hozzá! <3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s