Egyszerű soba tészta okrával

p1190047

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 adag soba noodles (hajdinából készült)
  • 2 marék okra vagy bármilyen zöldség, amit kedvelünk – lehet brokkoli, karfiol vagy vegyes zöldségek

Szószhoz

  • 2ek szezámolaj
  • 2ek tamari szósz
  • 1 gerezd fokhagyma – ez elmaradhat
  • 1ek mogyoró (peanut) vagy mandula krém
  • 1ek kókusz cukor vagy juharszirup
  • ujjnyi gyömbér reszelve
  • 2-3 szezámmag

A sobát előírás szerint kifőzzük. (5 percig áztatjuk forró vízben)

Az okrát vagy választott zöldésgünket kisütjük egy kis oliva vagy kókusz olajon. Sózzuk, borsozzuk, majd a soba tésztára  pakolunk egy-egy adagot, hozzákeverjük a szószt, megszórjuk szezámmaggal és voilá. Kész is a szuper gyors tápláló ebédünk vagy vacsoránk :) Ez az étel elég gyakori nálunk, a zöldségeket pedig mindig aszerint variálom, hogy mi van épp otthon. Soba helyett quinoával, jázmin vagy barna rizzsel is készíthetjük.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s