Fahéjas édesburgonyás & csicseriborsós wraps

HDRtist HDR - http://www.ohanaware.com/hdrtist/
Egy szuper tápláló és laktató lunch, ami 10-15 perc előkészületet igényel és a sütéssel, főzéssel együtt 45 perc alatt megvan. Ha valamiben, akkor ebben az ízkavalkádban valami isteni érzés elveszni. Tökéletes picnic food is :)

Hozzávalók:
-1 nagyobb méretű édesburgonya falatokra kockázva, héjával együtt.
-Egy üveg előfőzött bio csicseriborsó
-fekete spanyol olivabogyó
-1 bio uborka, felkockázva
-1 marék friss gránátalma v szárított vörösáfonya
-egy marék előre beáztatott tökmag
-1 bögre kifőzött quinoa
-4db teljesörlésű flatbread (tortilla), amibe beletekerjük az összes alapanyagot
-egy csokor bármilyen zöld/vegyes saláta/petrezselyem
-bio (növényi, ha kapható) sűrű joghurt egy-két gerezd préselt fokhagymával keverve, egy csipet sóval és borssal
 

Elkészítése:
Az édesburgonyát és csicseriborsót a következő keverékben forgatjuk meg: pár evőkanál olivaolaj, fahéj, római kömény, füstölt paprika és só. Miután jól átforgattuk, 200 fokon betesszük 25-30percre sütni a sűtőbe – ameddig meg nem pirulnak és az édesburgonya puha nem lesz.

Ollóval kb 5 centi vastagságú sütőpapírcsíkokat vágunk, mellé pedig 20centis madzagot, amivel majd hozzásegítünk, hogy ne potyogjanak ki a tortillába tekert alapanyagok (lásd képek). Minden egyes tortillát megkenünk a fokhagymás dippel, majd szépen sorban beletesszük az összes hozzávalót és először alulról hajtjuk fel, majd a két oldaláról és viola, kész a mennyei, ínycsiklandozó ebédünk, amit akár magunkkal is vihetünk egy dobozban, melegen és hidegen is fogyasztható. Jó étvágyat hozzá!

P.S. Frissen készült marcipános cseresznyés zöldteát készítettem mellé, desszertnek pedig a tegnapról megmaradt kis raw golyócskákat ettük. Szerintem holnap reggelig nem leszek már éhes :D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s