Narancsos-kardamonos csokis csodák

Nagyon viccesnek érzem, hogy ennyit sütök mostanában, annak ellenére, hogy kint 35 fok van és időnként olyan pára, hogy muszáj a légkondit bekapcsolni, pedig ha lehet, kerülöm. Amikor nincs pára, akkor simán lehetséges is. Mindenesetre ez a nagy sütés-főzési láz (időnként 3 fogásos ebédekkel – szintén nem jellemző rám!) lehet a közelgő téli hangulat kifejeződése nálam, meg természetesen ez az egyik szeretet nyelvem is. A lényeg, hogy a fiúk rendkívűl hálásak minden sütési kezdeményezésért :) Íme tehát egy újabb családi kedvenc :)

IMG_7499

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre bio glutén mentes liszt – az én választásom, teljesen véletlenül, mert csak itthon vettem észre, hogy glutén mentes :) most egy olyan keverékre esett, ami rizs, tapióka, krumpli, kukorica és köles örleményből állt.
  • 1/2 bögre őrölt mandula
  • 200g magas minőségű, lehetőleg bio, narancsos étcsoki
  • 3 ek méz vagy juharszirup
  • 1 tk vanília
  • csipet fahéj és őrölt kardamon
  • 6 ek kókusz olaj
  • 2 bio tojás

Elkészítése: megolvasztjuk az étcsokit 2ek kókuszolajjal, majd megvárjuk míg kihült. Közben összedolgozzuk a többi hozzávalót. Szép lassan hozzákeverjük a lehült étcsoki masszát is, majd az egészet betesszük a hűtőbe egy-két órán át, míg meg nem szilárdul jobban.

A sütőt 180-200 fokra melegítjük. A masszából kis golyókat formálunk és sorban sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, úgy hogy legyen helye a talléroknak kétszeresére dagadni. Kb 12-15 percen át sütjük őket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s