Autumn Pumpkin Soup

P1020488

A receptet drága sógórnőm egyik remekműve ihlette, amivel egyszer vendégül látott bennünket. Párolt almát kevert sütőtökkel és valami isteni volt. Most kipróbáltam, milyen ez levesformájában is. Imádtam! Különösen jól jön egy alma a leveshez, ha a sütőtök, amit kapunk egyáltalán nem édes, sőt leginkább semmilyen ízű.

Hozzávalók:

1 sütőtök

1 alma

1 gerezd fokhagyma és 1/2 hagyma

1 ujjnyi friss gyömbér és kurkuma

Ízlés szerint egy kis őrölt kardamon, fahéj, szegfűszeg, a végén pedig egy kis csipet bors és só

400g sűrű bio kókusztej

Elkészítése: sütőben puhára sütjük a sütőtököt, almát, fokhagymát (héjastól) és a 1/2 hagymát egészben. Turmixba tesszük, krémesre turmixoljuk, majd lábasba öntjük, hozzáadjuk a kókusztejet és fűszereket, felforraljuk majd elzárjuk. Én kókusz chipsz-szel, chia maggal és fahéjjal tálaltam. Másnap pedig egy datolyát kockáztam rá és azzal ettem, isteni volt úgy is!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s