Lunchbox

Idén ősztől mi is elkezdtük a lunchboxozást, mert itt nincs menza, ami azt jelenti, hogy tízórait és ebédet is vinniük kell a gyerekeknek a suliba. Mindez Dani nagy örömére is :) Nem igazán szeretett soha comedor-ba járni. És most azt viszi, amit én készítek és ő is szeret. Ennél táplálóbb nem is lehetne, mert így egész nap itthon szeretettel készült ételeket vihet magával.

Dani lunchbox

Délután 2-2:30h-ig vannak egyébként bent, ami egyet jelent azzal, hogy sokkal több idő jut játékra és sportra is. Dani nagyon élvezi ezt a beosztást és maximálisan ki is használjuk! Az iskoláról az utazós blogomon írtam egy informatív posztot, akit érdekel milyen szuper nemzetközi környezet- és egészségtudatos sulit találtunk Daninak.

Tízóraira szendvicset, almát, répát és banánt teszek be neki leggyakrabban. Ami szuper, hogy meg is eszik mindent! Időnként, ha van időm, akkor készítek vmi házi zabpelyhes v mandulás kekszet is, de egyelőre még barátkozom az új sütővel, az alapanyagokkal és a receptekkel is :) Ha ráéreztem, majd megosztom itt is a nyerő recepteket.

Ebédre pedig általában rizst vagy kuszkuszt készítek neki paradicsomos babbal-, lencsés- vagy csicseriborsós egytálétellel, amihez többnyire 2 bio tojást is kisütök – abszolút sláger egyelőre :)

Az első hetekben sok intéznivaló és beszereznivaló volt még, illetve ma sikerült végre áltköltözni egy nagyobb lakásba (ahol akár évekig kényelmesen elférünk vendégekkel együtt). Lassan, de biztosan sikerül ténylegesen berendezkedni – bár még a madridi cuccaink el sem indultak, szóval még jó 6 hét mire megérkeznek majd, és azután lesz a konyha is jobban felszerelve. Azért addig is igyekszünk belerázódni az itteni hétköznapokba, végre megrendelni a rendes internetet és beindítani újra a coachingot.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s