Bio kakaós és vaníliás vajas csiga

kakaoscsiga

Dani kedvence :) Anya receptje alapján.

Hozzávalók a tésztához:

40dkg bio tönköly liszt

1ek kókuszcukor

2 bio tojásnak a sárgája

5dkg bio vaj

2.5dkg élesztő 1dl bio mandulatejben felfuttatva

+ ha szükséges lehet még egy pici tejet hozzáadni

Nagyon puha lesz a tésztája. Összegyúrjuk és pihentetjük addig, ameddig elkészítjük a tölteléket hozzá.

Krém a töltelékhez:

20dkg bio vaj, 20dkg kókuszcukor, 1tk vanília, a krém feléhez pedig hozzáadunk 2-3ek nyers kakaóport, így a fele a csigáknak kakaós lesz, a másik pedig vaníliás. Ebből a mennyiségből nagyjából 15-20 csiga jön ki egy normál méretű magasfalú tepsiben. Próbáljuk meg sűrűn pakolni a csigákat, kicsi hézagokkal köztük. A végeredmény nem lesz olyan édes mint a bolti, de pont ez a lényeg :)

A csigákat, mielőtt sütőbe tennénk egy teljes órán át pihentetjük valami meleg helyen, majd 160C fokon 30-40 percig sütjük – de ez sütőnként változó lehet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s