Ajánlók – Costa Blanca/Fehér Part Spanyolország

Moraira-1

A legjobb orvosságok, amik nemcsak testi, de lelki egyensúlyt is hoznak valóban a következők: természetes napfény, friss levegő, (tenger) víz, pihenés, testmozgás, barátokkal és családdal töltött minőségi idő, sok-sok nevetés és jókedv :) Azt hiszem erre talán a nyár a legintenzívebb időszak sokunk számára.
Isteni volt az elmúlt hosszú hétvége is, amit 10-20 éve nem látott barátokkal tölthettünk. Mintha egy nap sem telt volna el az utolsó találkozás óta. Fantasztikus és ez a hónap csupa ilyen találkozással van tele (vajon lehet köze a Mercury Retrogate-nek?, ha igen, akkor ezalkalommal az intenzív energiákból most csak a pozitívakat érzem szerencsére :))
Tengeri levegővel, napfénnyel, sok-sok nevetéssel, bohockodással töltekezni a legjobb dolgok a világon! Mindemellett, hogy naponta többször is úsztunk a tengerben maga volt a nirvana állapota. Eggyé válni a vízzel, hagyni, ahogy a hullámok ringatnak és visznek, megunhatatlan!

Összeszedtem nektek kedvenc helyeinket a Costa Blancán, ha úgy döntenétek, hogy ti is belekostólnátok ezekbe a kellemes rezgésekbe és közben finom, táplálókat is ennétek. További képeket, látnivalókat, szállásajánlókat és információkat erről a partszakaszról a korábbi utazós blogomban találtok ITT. Most pedig jöjjenek az ajánlott tengerpartok, kávézók és éttermek.

Valencia

Vegetariánus étterem hálózat: Oslo, Malmo, Coppenhaga – napi menüvel

Bio étterem – hétköznap menüvel Yo Como Tu Arte 

Makrobiotikus étterem – Restaurante Organic Kimpira

Illetve egyre több helyen lehet friss juiceokat és turmixokat kapni, és találni a belvárosban friss juice bárokat is mindenfelé.

Moraira

New Bakery Moraira – a legjobb hely reggelizni! Marian és Elias vezetik a helyet, ami álmaik megvalósulása, és náluk barátságos és közvetlen emberekkel talán még sosem találkoztunk! Isteni friss turmixokat készítenek, de a világ legtökéletesebb croissantját is náluk lehet kapni! Jobb, mint Párizsban, no kidding! De vannak salátáik és szenvicseik is, növényi tejjel készült kávéik, ami ritkaság ezen a területen! A klasszikus paradicsomos pirítósuk is isteni, amit mi gyakran szeretünk zöld spárgával párosítani.  Közvetlen a parttal szemben található és számunkra teljesen kaliforniai hangulatot áraszt ez a csücske Morairának, amit külön imádunk benne!

P1000318

Legjobb bor bár, a legjobb tapas-okkal: Terravina Wine Cafe

P1000472

Ebédelni a Restaurante Grand Cafe Eleven-t ajánlom, ami egy hollandok által vezetett étterem modern és kreatív ételekkel, a szakács szuper! (Erről nem találtam most képet)

Indiai Éttermek közül a Himalaya Tandoori étterem a legjobb Morairán.

Ebédelni vagy vacsorázni közvetlen a parton mesés kilátással és hangulatta: El Chamizo 

el-chamizo

Reggelizni, vagy egy pohár akármire tökéletes hely az Algas Bar, ami közvetlen a sziklás parton helyezkedik el pazar kilátással és hangulattal.

DSC_0101


Kedvenc partszakaszaink: 

Playa del Portet

P1000537

Playa la Ampolla

P1000389

Jó tudni, hogy a part mentén végig lehet sétálni egyik öbölből a másikba, át a kikötő felett, ami séta egyszerűen lélegzetelállítóan szép és nem szabad kihagyni! Ízelítőleg pár kép:

P1000502P1000506P1000507P1000510P1000522P1000515P1000534

Moraira melletti kedvenc tengerparti kisvárosaink a Costa Blancan, amiket szintén gyakran felkeresünk: Xabia (Javea), Dénia, Altea, Elche, Villajoyosa Alicante és Valencia.

Csodás hetet mindenkinek!

One thought on “Ajánlók – Costa Blanca/Fehér Part Spanyolország

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s