10 gyakori mérgező anyag a kozmetikumokban, amit kerülni kell

Ebben a cikkben Dr Sara Gottfried kiemeli azt a 10 mérgező összetevőt, amit semmiképp ne tartalmazzon egyetlen otthoni kozmetikum vagy tisztítószer sem, mert bármi, amit a bőrünkre teszünk akár 60%ban is felszívódhat, és ha az mérgező anyag, komolyan károsíthatja a DNSt, az endokrin rendszert és gyakran állhat különböző hormonális problémák hátterében is, mint például meddőség, elhízás, pajzsmirigy problémák…stb Mivel a szervezet nem tud mit kezdeni a méreganyaggal, a zsírsejtekben tárolja őket. Ezért is olyan fontos nem csak tisztán étkezni, de tiszta minőségű, méregmentes kozmetikumokat és tisztítószereket is használni. Illetve arról, hogy miért is olyan fontos, hogy jó zsírégetőképességgel rendelkezzünk, ITT olvashattok:

Tudtátok például, hogy az ólom mérgezés #1 forrása a rúzs?!

Íme az 10 gyakori mérgező összetevő kozmetikumokban, amit kerülni kell:

1. Parabének
2. Sodium Lauryl Sulfates (SLS)
3. Mineral oil (ásványi olajok)
4. Phthalates (ftalátok)
5. Oxybenzone
6. Ólom
7. Alumínium
8. Triclosan (triklozán)
9. PEG Compounds (PEG vegyületek)
10.Hydroquinone


A témán kicsit tovább lépve, még szeretnék pár gondolatot megosztani.

Az, hogy mit eszünk természetesen sokat számít, hiszen az étel, amit elfogyasztunk táplál bennünket molekuláris szinten. Hatással van gondolataink minőségére, emésztésünkre és érzelmi állapotunkra is, de önmagában nem válasz mindenre! Mitöbb, ha félelemből vagy a tökéletességre törekvés miatt eszünk csak tisztán és használunk bio közmetikumokat és tisztitószereket, csak a szerveztünk stressz szintjét emeljük meg, ami sokkal rombolóbb hatású, mint bármilyen méreg. Ha azonban megtaláljuk az utat, hogy önmagunkat és környezetünket is megtanuljuk tisztelni, szeretni és elfogadni, akkor a hétköznapi döntéseink is már a szeretet és nem a félelem energiához lesznek köthetőek, ami megváltoztatja életminőségünket is.

Amit fontos észrevenni, hogy az élet nem a szenvedésről és állandó félelemben élésről kell, hogy szóljon, hanem az élet teljes megéléséről és élvezetéről. Hogy felszabadultan tudjunk élni, és önmagunk lenni. Amikor öröm ér bennünket, merjünk önfeledten örülni, ha fájdalom, merjünk sírni vagy támogatást kérni. Ne tagadjuk és bíráljuk érzelmeinket, hanem mindig engedjük meg magunknak, hogy átérezzük őket. Ettől válunk mi magunk és az élet, amit élünk is autentikussá és harmonikussá. Az élet nem egy tökéletes hosszú egyenes, hanem telis tele van hullámokkal, és ez így van jól. Ez az, ami folyamatos fejlődésre, önismeretre, elfogadásra és együttérzésre késztet bennünket.

Stressz mindenki életében van, ezért olyan fontos, hogy mindenki megtanulja kezelni és a nehezebb helyzetekben is megtalálni az elfogadást. Ha valami testi-lelki betegséggel küzdünk, mindig kérdezzük meg magunktól, életünknek vajon mely területe billent ki az egyensúlyból? Hol van szükség több odafigyelésre esetleg külső támogatásra? Többnyire mindenki érzi és tudja ezekre a választ, ha magába néz, csak sokszor pont ezt a legnehezebb – szembenézni életünk azon területeivel, amik a legtöbb ‘problémát’ okozzák. Pedig a gyógyulás ott kezdődik, hogy elfogadjuk a helyzetet és merünk lépéseket tenni egy pozitív változásokat hozó írányba.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s