Food is memories

The Hundred-Foot Journey HundredFootJourney1láttátok már ezt a csodálatos filmet? Tavalyi. Nem nagyon szoktam filmeket ajánlani, de ennek a hangulata, képvilága és története annyira megfogott, hogy muszáj ajánlanom másoknak is, akik esetleg még nem látták. Hozzám meglehetősen későn szoktak eljutni a filmek, mivel nem követem őket, többnyire intuitívan bukkanok rájuk :) Amikor a napokban rátaláltam és megnéztem ezt a jó két órás filmet, úgy éreztem, hogy pontosan ezekre az érzesekre volt szükségem. Azt hiszem hamarosan meg fogom még egyszer nézni :)

A film kultúrák és ízek keveredéséről, az elkötelezettség nehézségéről és szépségéről, az ételek lelkéről és az életben betöltött spirituális szerepéről szól és arról, hogy amikor az ember minden érzékszervét használja a főzés valójában egy csodálatos spirituális cselekvés. Az egész film meseszép francia környezetben játszódik, tele varázzsal, bájjal, játékossággal, eleganciával, mindez egy kis cross-kultúrális (indiai és francia) drámával és szerelemmel fűszerezve.

Akárhol is éljünk, mindig magunkkal visszük az emlékeket, az érzéseket és az ízeket, amik visszarepítenek bennünket időben.

Csodálatos, ha még nem láttátok nézzétek meg mindenképp!

2 thoughts on “Food is memories

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s