Satueed Shiitake Mushroom and Spinach with Roasted Sweet Potato and Quinoa

DSC_0676

Hozzávalók 2 főre:

– 2 adag kifőzött quinoa

– 2 közepes méretű édesburgonya (ha nincs, lehet répával vagy sütőtükkel is helyettesíteni)

– 15-20 szem shiitake vagy champignon gomba

– 2 marék spenót

– 1ek ghí

– 1 gerezd fokhagyma

– só, bors

A quinoát előírás szerint kifözzük. Az édesburgonyát sütőben meggrillezzük, de szoktam párolóban párolni is. A gombákat egy pici előre felhevített ghín és préselt fokhagymán megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A spenótot a gomba alól visszamaradt lén pároljuk, majd szinten picit megsózzuk. Az egészet szépen egymásra pakoljuk és boldogan elfogyasztjuk :) Jó étvágyat hozzá!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s