What is spirituality?

Az előző posztom folytatásaként osztom meg a következő szabadfordításban lefordított gondolatokat illetve megközelítést arról, hogy mit jelent a spiritualitás.

”Spirituality is one’s capacity to be guided.-Arkan Lushwala

It is not about how much we mediate. Or how often we go to church. Or how many yoga poses or Sanskrit words we know. Or how much time we spend praying. Or how many Om pieces of jewellery we have.

Spirituality is really about how much we get out of our own way and allow ourselves to be guided.

That means:
– Letting go of expectations.
– Releasing attachments to the way we think things should be.
– Quieting the voice of our ego so we can hear the voice of inner wisdom.
– Making changes that maybe scary and facing uncertainty with faith.
– Being of service to others that Spirit places in our lives in often unexpected ways.”

A spiritualitás nem más, mint abbéli képességünk, hogy mennyire hagyjuk vezetve lenni magunkat. 

Az, hogy mennyire spirituális az ember nem azon múlik, hogy mennyit meditál, milyen gyakran jár tempomba, hány fajta jógapózt tud tökéletesen megcsinálni, mennyi sanskrit eredtű szót ismer, vagy mennyit imádkozik vagy hány Om ékszerrel rendelkezik.

A spiritualitás sokkal inkább azt jelenti, hogy mennyire vagyunk képesek saját magunk útjából (boldogságunk megélésének útjából) félreállni és engedni magunkat vezetni, s hinni abban, hogy minden a legjobb úton-módon (isteni terv szerint) alakul.

Ebben benne van, hogy, elengedjük az elvárásokat, a kontroll iránti vágyat és a végeredményhez kötött ragaszkodásunkat; elképzelünket arról, hogy a dolgoknak hogyan kellene alakulnia; képesek vagyunk elcsitítani egónkat, hogy cserébe meghalljuk saját belső bölcsességünk hangját; merünk változásokat hozni az életünkben, annak ellenére, hogy azok ijesztőnek tűnnek, s hittel vagyunk képesek szembenézni a bizonytalansággal is.

Ebben a második két perces Vblog-ban, amit meghallgatásra ajánlok, pedig arról beszél Christine, hogyan karoljuk fel életünket és szeressük akkor is, amikor az teljesen másként alakul, mint azt tegyük fel 10 évvel ezelőtti énünk elképzelte. Ahogy mondják, a tervek azért vannak, hogy változzanak, és sokszor pont a legváratlanabb események és dolgok azok, amik később visszatekintve legnagyobb tanítóink és ajándékai életünknek. S ha nem is korábbi elképzelésinknek megfelelően alakulnak a dolgok, attól mégérezhetjük ugyanolyan boldognak és beteljesültnek életünk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s