Sauteéd wild mushrooms with walnuts and fresh herbs

Ez a gombás pirítós évek óta nagy kedvenc, különösen az őszi-téli időszakban.

Hozzávalók:photo (4)

1 mogyoróhagyma (shallot)

1 gerezd fokhagyma

2ek oliva olaj vagy ghee

1 marék gomba

pár szem dió

só, bors, friss petrezselyem

Oliva olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, majd rádobjuk a gombákat, kb 5 perccel később a dió darabkákat. Picit sózzuk, borsozzuk, majd az általunk kedvelt fűszerrel ízesítjük. Én oregánóval, kakukkfűvel vagy friss petrezselyemmel szoktam készíteni.

Opcionálisan fél deci fehérborral is készíthetjük, amit én a hagymára öntök rá, megvárom míg elpárolog és utána adom hozzá a gombát. Ezutan csak egyszerűen rápakoljuk a gombát a pirítósra és élvezettel elfogyasztjuk :)

¡Que Approveche!

2 thoughts on “Sauteéd wild mushrooms with walnuts and fresh herbs

  1. Nagyon jol hangzik a gomba es a dio parositasa, meg sohasem probaltam. Milyen jo otlet, hiszen mindkettonek szezonja van. :)
    Egyebkent milyen gombakat esztek? Itt most annyi gomba no mindenfele, hogy csak kapkodjuk a fejunket, meg a kert is tele van, persze azokat nem fogyasztjuk, csak csodaljuk oket, olyan helyesek es sokfelek. :)

    • Kriszti, bocsanat, hogy most jutok csak a bloghoz. mi elsosorban shiitake vagy sima champignon gombat szoktunk kesziteni, azt lehet a bio boltban kapni, de ha van ra mod, akkor persze mikor melyik szolit meg :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s