Min alapul testi-lelki egeszsegunk?

”There are no incurable diseases, only incurable people.” – Bernie Siegel

”Nem leteznek gyogyithatatlan betegsegek, csupan, gyogyithatatlan emberek” – Bernie Siegel

Ebben szerintem minden benne van es osztom a meglatasat. (Bernie Siegelt is erdemes kovetni, mert fantasztikusan inspiralo a tudasa es tapasztalata! Nagy-nagy kedvencem o is!)

Ha most kerdezne meg valaki tolem, hogy az osszes eddig olvasott, tanult es sajat eletemben tapasztalt metodus kozul mi az az egy dolog, mert sokat fel tudnek sorolni, de ha csak egyet kellene kiemelni, ami szerintem leginkabb hozzajarul egeszsegunk fenntartasahoz es visszaallitasahoz, akkor azt mondanam, hogy minden olyan eszkoz, ami segiti a stresszt kezelni, s ami ezzel osszefugg, hogy mennyire vagyunk kepesek bekessegben elni onmagunkkal es a vilaggal. Mert belso bekessegunkben minden ott rejlik: a feltetel nelkuli szeretet, elfogadas, tisztelet es hala, mind magunk mind masok fele, ami alapja testi-lelki es szellemi egeszsegunknek.

Folytatasat ennek a posztnak ITT talalhatjatok!

”By healing ourselves, we’re healing our world.”

DSC_0359

5 thoughts on “Min alapul testi-lelki egeszsegunk?

 1. Milyen igaz :-)

  Ahogy olvastalak, még eszembe jutott az, hogy a gyógyulni vágyó (a beteg ember) nem biztos, hogy el akarja engedni a baját, a betegségét. Abba kapaszkodik, ill. visszakéri magának a nyűgjét. Ennek nemrég tanúja is voltam, egy kurzuson, ahol egy társunk akár meg is gyógyulhatott volna. A gyógyító “le tudta venni” róla a “problémáját”, de csak időlegesen, mert visszanyúlt érte…
  Bocsánat, ha nem ide vágó gondolat.

  Szép hétvégét kívánok!
  Szeretettel: Ildikó

 2. Abszolut, errol irok en is szamos korabbi irasomban, es teljesen egyetertek. Csak az tud gyogyulni, akiben az elhatarozas is meg van hozza. A betegsegek tanitomesterek is, amik addig maradnak jelen, mig az ember meg nem tanulta belole, amire szuksege volt a tovabb fejlodesehez. Hogy kinek mi a tanulnivaloja egy-egy betegsegbol, pedig mindenkinek maganak kell rajonnie/raerezine. Ezert gondolom ugy en is, hogy bar taplalkozas utjan nagyon sokat el lehet erni, es meg lehet gyogyulni, de ha a hatterben huzodo gyokerproblemaval nem foglalkozunk, akkor azok a betegsegek visszaternek. Igy van ez a ‘nehez’ helyzetekkel is, addig ismetlodnek eletunkben, ameddig tanulnivalonk van belole.
  Szep hetveget neked is!

 3. Nagyon igaz!
  Néha azonban nekem “nehéz” (vagy csak annak gondolom) rájönni egy betegség nyitjára, kiváltó okára. Nekem a ciszta volt ilyen. Nehéz volt valahogy rájönni, hogy miért van még ott. Aztán jött ez a várandósság, és vele a hihetetlen anyai érzések, a gondoskodás, a nőiesség 100%-os megélése, és láss csodát a ciszta kisebb. Már csak 38*22 mm-es, a 65*40 helyett. :)) Úgyhogy szépen alakul ez is, a fő tényleg az, hogy just relax, don’t worry. :)

  Puszi és ölelés neked

 4. Pingback: Stay connected with brings you joy | Soulful Living

 5. Pingback: Stay connected with what brings you joy | Soulful Living

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s