Mushroom Stew with Kale & Hazelnut

lunch

Hozzavalok:

2ek ghee

10-12 szem champignon gomba  negyfele vagva

1 fej hagyma felkockazva

4 gerezd fokhagyma

2 repa felkarikazva

egy marek torokmogyoro min 1 orat vizben aztatva

2 szal kale, vagy fel csokor friss petrezselyem, esetleg egy marek spenot level

Fuszerek: 1tk orolt fuszerpaprika, so, oregano-kakukkfu-majoranna-bazsalikom kb 1 teaskanalnyi vegyesen. Ezt a fuszerkevereket mindig edesanyam kesziti nekem, es ezt igy egyutt kulon egy zarhato uvegedenyben tartom es szinte mindenhez hasznalom :) Egyszeruen csak ‘anya fuszerkeverek’ neven fut :))

Opcionalisan: 1/2 deci szaraz vorosbor

2 fo reszere kifozott barna rizs

Elkeszitesi mod: 2ek ghee-n megparoltam a hagymat, majd hozzaadtam a fokhagymakat preselve. Felontjuk par kanal vizzel, ha le akarna ragadni. Ezutan johet a repa, majd nem sokkal utana a gomba, a voros bor, fuszerek. Ezutan annyi vizzel ontjuk fel, hogy epp ellepje. Felidoben hozzaadjuk a leszurt torokmogyorot. Majd a vegen, amikor mar minden megpuhult, hozzaadjuk a darabokra tepdelt kale-t es meg tovabbi 5 percig fozzuk. En barna rizzsel talaltam, illetve friss olivabogyoval es kimchivel :)))

mushroom

One thought on “Mushroom Stew with Kale & Hazelnut

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s