Pumpkin Soup with Carrots & Delicious Spiced Roasted Fennel

winter food

Sult edeskomeny krumplival, edesburgonyaval fuszeres novenyi tejszinnel leontve

1 edeskomenyt, 2 krumplit es 2 edesburgonyat cserepedenybe helyezunk felkockazva. Olivaolajjal meglocsoljuk.

Elkeszitjuk a fuszeres novenyi tejszin, amihez a kovetkezok szuksegesek: 1,5deci novenyi tejszin (en zabtejszint hasznaltam), 1tk tengeri so, 1tk majoranna, 1/2 orolt romai komeny es bors. Opcionalisan orolt pirospaprikaval is megszorhatjuk, nagyon finom azzal is. Jol osszekeverjuk a zoldsegeket a tejszinnel, majd az egeszet a sutobe helyezzuk es eloszor lefedve sutjuk kb 20 percen at, amit aztan leveszunk rola, es hagyjuk pirulni tovabbi 20 percen at, mig aranybarnara nem sul. Valami egeszen fantasztikus izbomba, amit mi sem tukroz jobban, mint hogy egymas utani napokon keszitem, annyira izlik!!! Szerintem tokeletes unnepi izt kolcsonoz ez is :))

pumpkin soup with carrotFuszeres Sutotokleves Repaval

3 nagy bogrenyi kockara vagott sutotokot es 4 felszeletelt repat behelyezunk a sutobe egy kis olivaolajjal es borssal es kb fel oraig sutjuk. Ezutan athelyezzuk egy labosba, amit felontunk annyi forralt vizzel, hogy epp ellepje es addig fozzuk mig teljesen megpuhultak a zoldsegek. Kozben fuszerezhetjuk borssal, szaritott korianderrel, soval es egy pici kurkumaval. A vegen leturmixoljuk es olivaolajban es fahejon piritott tokmaggal szorjuk meg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s