Apple and Soul – A logo szimbolikus jelentese

Apple and SoulA logo megalkotojanal szebben es tokeletesebben senki nem tudna ilyen gyonyoruen megfogalmazni a logo szimbolikajat! Kiderul az is, miert is irtam anno, hogy a logo tervezes egy igazi mely spiritualis folyamat! Hatalmas elemeny volt, koszi Dia ♥ Nektek pedig azt koszonom, hogy mindezt az egeszet megoszthatom veletek ♥

”Számomra a logó tervezés mélységesen több, mint csupán marketing eszköz. Logót alkotni mágikus aktus, mely során az emberiség és az univerzum szimbólumkészletében alámerülve felszínre hozunk és összeillesztünk valami igazán sűrű információhalmazt. A színek, a formák, a szavak olyan egységét kell megteremetni, mely él és energiát mozgat. Ősi ismeret alszik mindnyájunk lelkében a mindenség jeleiről, a színekhez és formákhoz kapcsolódó energiákról, melyek különbözőképpen képesek ránk hatni és eltérő jelentéssel bírnak. Ezt az elfeledett, de mindenkiben ösztönösen benne élő tudást kell életre kelteni, és képbe foglalni a megfelelő üzenet érdekében.

Az Apple and Soul tulajdonosa egy olyan világutazó, akinek elhivatottsága az egészség és a szeretet közvetítése. Segíteni szeretne másoknak, abban hogy miként és mivel táplálják testüket és lelküket. Az egészséges étkezés és pozitív pszichológia mosolygós követe.

Egészség, elegancia, spiritualitás és szeretet- többnyire ezek mentén a kulcsszavak mentén indultunk el. De ahová elérkeztünk, sokkal több ennél.

Az Apple and Soul logo alapja a kör, mely az egyik legősibb szimbólum. Jelképezi a teremtést, az egész-séget, a teljességet, az ősi kínaiak szerint pedig a fém elemet – mely kapcsolódik az utazáshoz és a segítőkhöz.

A kör megjelenik zöldben és fehérben egyaránt. A zöld, nem csupán az egészség és a nyugalom színe, de a feng-shuiban a fa elem reprezentánsa, mely szervesen kapcsolódik az egészség és a család, valamint a gazdagság és siker fogalmaihoz. A zöld, természetesen a névben helyet foglaló almát is hivatott megjeleníteni. Ezen kívül a spirituális vonatkozása összeköti a szeretettel, hiszen a szívcsakra színe, mely az ember igazi középpontja és a létezés értelme, az elfogadás közvetítője.

A fehér szín a tisztaság, ártatlanság színe, a kínai fogalomkörben a fehér szín szintén a fém elemet erősíti.

A névben megjelenő szavak –apple (alma) & soul (lélek) elsődlegesen a test és lélek harmóniájára utalnak. Az alma, azon kívül, hogy ebben a leírt formájában /el alma/ spanyolul azt jelenti lélek, ősi magyar jelentése energiaközpont. Az emberben lévő energiaközpontokat ma leginkább csakrákként ismerjük /csakra, szanszkrit szó, jelentése: kerék/. Továbbá az alma az egészség egyik nemzetközi szimbóluma, valamint a tudás jelképe.

Így az alma többszörös kapcsolatban van a testtel, a lélekkel, az energiákkal, a szeretettel, az egészséggel.

Így lett ez az egyszerű és letisztult logó valójában nagyon összetett jelentéssel bíró szimbólumhalmaz.”

Koszonom Dia megegyszer, hogy ezt ilyen gyonyoruszepen megfogalmaztad es az elmenyt es lehetoseget, hogy egyutt dolgozhatunk!!!

5 thoughts on “Apple and Soul – A logo szimbolikus jelentese

 1. jaj, ez milyen szep lett. szebb, mint a logod, pedig az is nagyon szuper, de ezek a sorok, hat bekonnyesedtem olyan csodas. :)

 2. Kedves Vera és Dia!
  Anélkül hogy ezeket a sorokat olvastam volna, a logót nézegetve, ízlelgetve, ugyan ezek a gondolatok jutottak eszembe. Köszönöm h megosztottátok ezt az írást, jó volt olvasni. Mindezeket szavak nélkül is elmondtátok már, annyira átjön a logó <3

 3. Nagyon szép a logó mögött álló üzenet is, és nagyon szép maga a logó is! :) Ennél szebb, találóbb, és hozzád illőbb logót nem is találhattatok volna ki.
  Ez a tökéletes megoldás! :) Szuper, nagyon ügyesek vagytok, nagyon jó lett.

  Számomra amúgy ha ránézek a logóra, akkor még energiát, vitalitást is sugároz. :)

 4. Nagyon koszonom nektek, en is teljesen sajatomnak erzem a nevet, es halas vagyok, a modot ahogy az Univerzum megkuldte nekem :) Meg varazslatosabba teve ezt az egyebkent is izgalmas utazast!

 5. Pingback: Ajánlások meleg szívvel | Apple and Soul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s