Apple and Soul – A logo szimbolikus jelentese

Apple and SoulA logo megalkotojanal szebben es tokeletesebben senki nem tudna ilyen gyonyoruen megfogalmazni a logo szimbolikajat! Kiderul az is, miert is irtam anno, hogy a logo tervezes egy igazi mely spiritualis folyamat! Hatalmas elemeny volt, koszi Dia ♥ Nektek pedig azt koszonom, hogy mindezt az egeszet megoszthatom veletek ♥

”Számomra a logó tervezés mélységesen több, mint csupán marketing eszköz. Logót alkotni mágikus aktus, mely során az emberiség és az univerzum szimbólumkészletében alámerülve felszínre hozunk és összeillesztünk valami igazán sűrű információhalmazt. A színek, a formák, a szavak olyan egységét kell megteremetni, mely él és energiát mozgat. Ősi ismeret alszik mindnyájunk lelkében a mindenség jeleiről, a színekhez és formákhoz kapcsolódó energiákról, melyek különbözőképpen képesek ránk hatni és eltérő jelentéssel bírnak. Ezt az elfeledett, de mindenkiben ösztönösen benne élő tudást kell életre kelteni, és képbe foglalni a megfelelő üzenet érdekében.

Az Apple and Soul tulajdonosa egy olyan világutazó, akinek elhivatottsága az egészség és a szeretet közvetítése. Segíteni szeretne másoknak, abban hogy miként és mivel táplálják testüket és lelküket. Az egészséges étkezés és pozitív pszichológia mosolygós követe.

Egészség, elegancia, spiritualitás és szeretet- többnyire ezek mentén a kulcsszavak mentén indultunk el. De ahová elérkeztünk, sokkal több ennél.

Az Apple and Soul logo alapja a kör, mely az egyik legősibb szimbólum. Jelképezi a teremtést, az egész-séget, a teljességet, az ősi kínaiak szerint pedig a fém elemet – mely kapcsolódik az utazáshoz és a segítőkhöz.

A kör megjelenik zöldben és fehérben egyaránt. A zöld, nem csupán az egészség és a nyugalom színe, de a feng-shuiban a fa elem reprezentánsa, mely szervesen kapcsolódik az egészség és a család, valamint a gazdagság és siker fogalmaihoz. A zöld, természetesen a névben helyet foglaló almát is hivatott megjeleníteni. Ezen kívül a spirituális vonatkozása összeköti a szeretettel, hiszen a szívcsakra színe, mely az ember igazi középpontja és a létezés értelme, az elfogadás közvetítője.

A fehér szín a tisztaság, ártatlanság színe, a kínai fogalomkörben a fehér szín szintén a fém elemet erősíti.

A névben megjelenő szavak –apple (alma) & soul (lélek) elsődlegesen a test és lélek harmóniájára utalnak. Az alma, azon kívül, hogy ebben a leírt formájában /el alma/ spanyolul azt jelenti lélek, ősi magyar jelentése energiaközpont. Az emberben lévő energiaközpontokat ma leginkább csakrákként ismerjük /csakra, szanszkrit szó, jelentése: kerék/. Továbbá az alma az egészség egyik nemzetközi szimbóluma, valamint a tudás jelképe.

Így az alma többszörös kapcsolatban van a testtel, a lélekkel, az energiákkal, a szeretettel, az egészséggel.

Így lett ez az egyszerű és letisztult logó valójában nagyon összetett jelentéssel bíró szimbólumhalmaz.”

Koszonom Dia megegyszer, hogy ezt ilyen gyonyoruszepen megfogalmaztad es az elmenyt es lehetoseget, hogy egyutt dolgozhatunk!!!

Advertisements

5 thoughts on “Apple and Soul – A logo szimbolikus jelentese

  1. Kedves Vera és Dia!
    Anélkül hogy ezeket a sorokat olvastam volna, a logót nézegetve, ízlelgetve, ugyan ezek a gondolatok jutottak eszembe. Köszönöm h megosztottátok ezt az írást, jó volt olvasni. Mindezeket szavak nélkül is elmondtátok már, annyira átjön a logó <3

  2. Nagyon szép a logó mögött álló üzenet is, és nagyon szép maga a logó is! :) Ennél szebb, találóbb, és hozzád illőbb logót nem is találhattatok volna ki.
    Ez a tökéletes megoldás! :) Szuper, nagyon ügyesek vagytok, nagyon jó lett.

    Számomra amúgy ha ránézek a logóra, akkor még energiát, vitalitást is sugároz. :)

  3. Nagyon koszonom nektek, en is teljesen sajatomnak erzem a nevet, es halas vagyok, a modot ahogy az Univerzum megkuldte nekem :) Meg varazslatosabba teve ezt az egyebkent is izgalmas utazast!

  4. Pingback: Ajánlások meleg szívvel | Apple and Soul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s