Morning Rice Pudding

rice puddingEgy uj kedvenc reggeli opcio, amit hetek ota keszitek, amikor eppen ehhez van kedvem. Nem ettem meg barnarizst ilyen formaban, de az IIN receptaraban raakadtam egy klasszikus amerikai rice pudding receptre, amit en sajat szajizem szerint ‘felturboztam’ :-) Istenien kremes, taplalo es laktato!

Hozzavalok: fel pohar* melegvizben elore beaztatott zabpehely, 1 pohar fozott barna rizs, 2 szem medjool datolya, 1 ek mandulakrem, novenyi tej es forro viz, annyi, hogy suru ‘kasa’ szeru allaga maradjon, vanilia es fahej izles szerint. Turmixban pepes allagura turmixoljuk, majd talkakba ontjuk es megpakoljuk, amivel szeretnenk. En malnaval, almaval es elore beaztatott es aktivalt torokmogyoroval szortam meg. Az amerikaiak egyebkent a turmixolast kovetoen meg tobbnyire felteszik az egeszet egy labosban es felmelegitik, hogy a zabpehely is atlegyen fozve, de en ezt azzal elozom meg, hogy elore jo meleg, szinte forro vizbe aztatom a zabpelyhet, igy puha kremes lesz mar a turmixolas utan.

* en olyan 2,5decis poharakat hasznalok kimeresre :)

4 thoughts on “Morning Rice Pudding

  1. Nalam az egy es ugyanaz :) Nekunk csak Vitamix van, a Philipset anyanak adtuk a nyaron. De magyarul a Vitamix-et is turmixnak nevezzuk, nem? Csak azert hasznalom mindig a turmix szot, mert a Vitamix otthon nem elterjedt meg. A food processor-t meg konyhai robotgepnek nevezem, abban szoktam a golyokat csinalni.
    Puszi draga es irj majd, hogy mi van veletek?! Sokat gondolok ratok, millio puszi es oleles!

  2. Pingback: Reggeli fűszeres rizspuding | Apple and Soul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s