Veggie Casserol

green casserola

3 mareknyi vekony zoldbabot megmosunk, feldarabolunk majd feltesszuk 8-10 percre parolni.

Kozben egy serpenyoben egy fej hagymat olivaolajon megdinsztelunk – majd a felet kivesszuk es felresszuk a crumble-hoz. Ezutan 2-3 fokhagymat preselunk hozza, es tovabbi 1-2percig dinszteljuk, miutan rakerul a 250gr gomba. Adunk hozza egy pici borsot, egy csipet cayenne-t, es felontjuk 2dl zoldseg alaplevel. Ezutan idonkent megkavargatva fozzuk 10 percen keresztul.

A turmixba beleontunk 1dl vizet es 1,5ek kendermagot (hempseed) es kendermag tejet keszitunk belole, amit hozzaadunk a gombahoz, miutan a viz nagyjabol elparolgott. Tovabba fel tk agar-agart keverunk hozza, hogy szep suru legyen a gombas szoszunk. A vegen mindehhez hozzaadjuk a parolt babot es atontjuk egy hoallo uvegtalba.

Tetejere morzsat keszitunk: barmilyen altalunk kedvelt (en egy teljesen natur hazi keszitesu napraforgo magvas tonkolybuza kenyeret hasznaltam hozza) ket szelet kenyeret megpiritunk, majd beletesszuk a konyhai robotgepunkbe, hozzaadjuk egy fel fejnyi megdinsztelt hagymat, egy csipet sot, borsot, 3ek napraforgomagot es osszeturmixoljuk, majd raszorjuk a zoldbabos-gombas ragu tetejere es betoljuk a sutobe 190 fokon 20 percre. Miutan kisse megpirult a teteje, kivesszuk es talaljuk :-)

DSC_0223

Before serving, sprinkle it with some love

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s