Fried rice with veggies

DSC_0048

Megleptem magam egy gyonyoruseges torok tanyerral, amibe ugy ereztem egy stir-fry kivankozott :) Jart mar valaki hasonloan, hogy tanyer ihlette az etelt? Hat szerintem en meg nem, de most igy jartam :) A stir-fry egybkent is viszonylag gyakori etel nalunk, mivel gyorsan elkeszitheto es minden itthon talalhato zoldseget hozza lehet adni! En tobbnyire ket napi adagot keszitek belole, akarcsak a legtobb etelbol, hogy ne kelljen minden nap fozni.

basic stir fryHozzavalok: 2-3 adag elore kifozott barna jazmin rizs (en adtam hozza vadrizset is), kokuszolaj, 1 bio tojas (oprcionalis), 1 fej felkockazott hagyma, 3 szal repa, 1-1 marek parolt zold borso es kukorica, egy marek champignon gomba vagy ‘wild mushroom’, 2ek szezammag olaj, 2ek tamari szosz, 1ek japan rizsecet, 1 szelet reszelt gyomber es a vegen szezammag. Opcionalisan, ha nincs benne borso es kukorica, hanem mas ‘nem edes’ zoldseget teszunk hozza, esetleg 1ek juharszirup is mehet bele.

Olajon ‘rantottaszeruen’ megsutjuk a tojast, picit sozzuk, majd kivesszuk es felretesszuk. Ezutan uvegesre paroljuk a hagymat a kokuszolajon, hozzadjuk az aprora vagott repat, gyombert, 5-6 perc mulva hozzaadjuk a felkockazott gombat, majd borsot es kukoricat, hozzakeverjuk a rizst, tamari szoszt, rizsecetet es szezammagolajat. Miutan szepen atforgattuk es atpiritottuk az egeszet, elzarjuk es szezammaggal talaljuk.

Before serving, sprinkle it with some love ♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s