Nem vagyok nagy suti sutos, de azert idonkent probalkozom, es mivel annyi szilvank es friss fugenk van minden heten, mindig vmi ujat szeretnek kesziteni beloluk :-) A nyar folyaman is keszultek szilvatortak, de vagy elfelejtettem menet kozben leirni az elkesziteset vagy egyszeruen maga az elmeny volt felejtheto. Most azonban jegyzeteltem es megerte, mert a vegederdmeny nagyon jol sikerult :)
Hozzavalok: 6 friss fuge, 6 szilva, 1ek friss citromle, 1tk fahej. Tesztahoz: 1bogre orolt mandula, fel bogre tonkolyliszt (vagy ki milyet hasznal), 1ek juharszirup, 1ek orolt goji es lenmag keverek, fel tk bio sutopor, csipet so, 2ek kokuszolaj es kb 1 deci novenyi tej – erre nem emlekszem pontosan mert en is csak ugy osztonbol ontok/szorok mindent sutes-fozes kozben, de annyi szukseges, hogy az allaga suru de kozben mar folyekony legyen :)
A szilvat es a fuget is feldaraboltam negy-negy cikkre, osszeforgattam egy talban a juharsziruppal, citrom levevel es fahejjal majd hoallo uvegtalba tettem. S miutan a cobbler tesztat is osszeallitottam, nagyjabol raontottem a tetejere es betettem a sutobe 200 fokon 45-50percre sutni, mig meg nem barnult a teteje. En egy helyben ket kis tallal becsuletesen befaltam belole :-) Jo etvagyat masnak is hozza!
huuu biztos nagyon finom lett!:) látom kész füge láz van most nálatok!:)
Szép napot!
abszolut! fuget fugevel, illetve szilvaval :) meg meg barackot is hoznak, de azt mar ilyenkor nem kivanom… neked is szep estet!
óóó hát a szilva a világ legfinomabb gyümölcse a kedvencem!!!!:) hát a barack már nem az igazi most!! most már ilyen fehér belsejű van itt Mo.-n és száraz belül ugyhogy nem az igazi.:(( most is csak azért vettem pár darabot mert a banánnak most felment az ára és nem volt nálam annyi pénz valami meg csak kell a reggeli zöldturmixba úgyhogy édesítésre jó lesz.:D