Quinoa porridge with grilled figs and other fruits – Fuges quinoa reggelire

figs

Ez a reggeli nalam jelenleg mint egy ‘beakadt’ lemez, ujra es ujra forog :-) Nekem most nagyon jol esik! A reggeli forro citromos, gyomberes + cayenne, vagy citromos + 100% aloe juice italom utan ezt keszitettem most egesz heten. Es volt, hogy delutan keszitettem csak vmilyen fuges smoothiet :) S mint nem-hivatalos quinoa nagykovet, de hivatalos quinoa rajongo, tovabbra is sokat fogyasztok belole, s immar egyre gazdagabb quinoa repertoar fedezheto fel az oldalamon :-) ITT talalhatok meg osszegyujtve. Hol salatakban jelenik meg, hol levesekben, hol siman csak koretkent, hol sushiban, hol tavaszi tekercsben, hol smoothieban, hol gyumolccsel, minden formaban elvezem ezt a super graint, amirol ha emlekeztek irtam is tavaly ev vegen, miszerint az ENSZ Elelmezesi es Mezogazdasagi osztalya a 2013as evet a Quinoa Evenek kialltotta ki. Es meg nincs vege az evnek, sot utana sem csokken tapanyagerteke, szoval jo ezt rendszeresse tenni, ha valaki szereti :-)

Ez tehat a jelenlegi reggeli slager, amitol garantaltan nem erzi magat ehesznek az ember egy darabig :) Nekem ugyanis nagyon jo etvagyam van, az esetleges latszat ellenere ;-) En tobbnyire 4-5x etkezem naponta. Igy erzem magam jol. Nagyo gyorsan bontja le a szervezetem, s ugyan jelenleg a majamat kimelni kell, es erositeni, ugy erzem a helyes uton jarok ebben a temaban is :) S nem utolso sorban ehhez a sok tanulashoz is rengeteg energia kell, s mellette meg a napi testmozgashoz es az egyeb mindenfele napi teendokhoz, nem mindegy mivel taplalom testem-lelkem :-)

Hozzavalok: rizstej vagy barmilyen mas novenyi tej, egy marek quinoa, csipet fahej, csipet vanilia, ha van. + gyumolcsok: fuge, banan, oszibarack, kulon-kulon vagy kombinalva.

quinoa porridge with grilled figs and peaches

Rizstejben, mivel az termeszetesen picit edeskes, ha nem, tehetunk hozza egy 1ek juhar szirupot, vagy mas termeszetes edesitot, bar maga a gyumolcsok is edesitik, szoval ki hogy szereti :) Kifozzuk a quinoat. Hozzaadjuk a fahejat, vaniliat es egy csipet sot. Ekozben fejenkenti 4 szem friss fuget negybe vagunk es egy pici kokuszolajon meggrillezzuk kb 2-3percig minden oldalrol. Picit meghintjuk fahejjal es az eredmeny a legfinomabb fugelekvarehoz fog hasonlitani! Gyonyoruen selymes es pluszt izt kap azaltal, hogy 2-3percig grillezuk, mintha siman esszuk.

Ezt minden reggel varialom, hol sult banan-fuge komboval vagy mint ma reggel sult oszibarack-fuge komboval…yummm :) Disfrutadlo!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s