Myths of meditation

meditate frame the phrase

1. Meditation is difficult.

2. You have to quiet your mind in order to have a successful meditation practice.

3. It takes years of dedicated practice to receive any benefits from meditation.

4. Meditation is escapism.

5. I don’t have enough time to meditate.

6. Meditation requires spiritual or religious beliefs.

7. I’m supposed to have transcendent experiences in meditation.

To read the truth about them, click here: https://www.deepakchopra.com/blog/view/1090/seven_myths_of_meditation

And if you want to join the 21-day meditation challenge with Deepak and Oprah, click here to register: https://chopracentermeditation.com/programs/index

It starts on the 5th of August, Monday.

6 thoughts on “Myths of meditation

 1. most is csendes pihenőjük lenne, de itt kiabálnak körülöttem….pedig csak 30perc;)csak ennyit kérek. Milcsinek nagyon kinyílt a ….szája.

 2. Oh, hat nalunk ilyen ket eve nincs, pedig olyan jol esne Daninak is, ebben biztos vagyok, de nem engedi magat rabeszelni… Bar o tudod, egyedul is annyira elmelyulten tud jatszani, hogy akar meditalni is tudok mellette :)) Meggyozodesem amugy is, hogy is eleve meditativ allapotban jatszik :) De igazabol gyakorolom, hogy hangzavarban is menjen ez is nekem is, akarcsak a thetazas ;-)
  puszi nektek, mar varjuk, hogy ujra lassunk benneteket, es meggyonyorkodhessem a csodaszep uj konyhatokat!! millio puszi

 3. Nagyon jók a gondolatok, érvek a meditáció mellett. És tényleg aki úgy érzi, hogy nincs erre 20 perce, annak kötelező lenne 1 órára lecsendesítenie az elméjét. Mondom ezt persze legfőképpen magamnak. :))

  Dani tényleg nagyon csendben tud játszani, néha én is azt hittem, hogy alszik. Aztán amikor kimentem a nappaliba, láttam csak hogy játszik. :)

 4. Ferfi es no egyarant rendelkezik ferfi es noi energiakkal, ami azonban nincs egyensulyban vilagunkban, es meglehetosen ferfi dominans vilagban elunk. Az o ritmusukhoz merten, amivel a noi termeszetes es komplexebb ritmust, mely a Holdhoz igazodik, hatterbe szoritva – lasd hormontablettak, amivel a nok olyan nagyvonaluan banva, hol boruk szepsegere szedik, hol termeszetes ciklusukat megtepazva, megszuntetve, felrugva mindent vele, amit a termeszet ilyen gondosan megteremtett szamunkra, s ami egyben fo megjelenesi formaja noi eronknek!!) Akarhogyis, a materialista vilagnezet mara megdolni latszodik, es a noi finom energiak folyamatosan es egyre inkabb tornek elo.
  S hogy mit reprezntalnak a noi energiak: toleranciat, szeretetet, bekesseget, empatiat…stb amire leginkabb szuksege van ennek a vilagnak! S fontos, hogy megengedjuk tarsadalmi szinten a ffiaknak is, hogy merjek megelni erzelmeiket, ne elfolytsak azokat! Azaz a ffiakban is megnonek a noi energiak – igy kerul az emberiseg is balance-ba.
  Most minden valtozoban es nekunk noknek nagyon fontos, hogy felvallaljuk valodi noi szerepeinket es buszken es batran vallaljuk noisegunket, ne akarjunk megfelelni termeszetellenes modon mindennek es mindenkinek. Ezernyi szerepet vallalunk magunkra, de ha egy no nem boldog – akkor a vilag sem! Ahogy egy regi native amerikai mondas tartja: “If momma ain’t happy, ain’t nobody happy.” soooo true!! Es ez a csaladi koron kivulre is igaz! Ha a nok azok lehetnek, akiknek valojaban szulettek es kovethetik eletfeladatukat, amiert ideszulettek, akkor egyre inkabb elunk majd egy sokkal humanusabb, empatikusabb es szeretetteljesebb vilagban!

  A Dalai Lama is megmondta negy evvel ezelott egy vancouveri konferencian: “The world will be saved by the western woman,” … ”Some people may call me a feminist….But we need more effort to promote basic human values — human compassion, human affection. And in that respect, females have more sensitivity for others’ pain and suffering.” Es azert a nyugati nok, mert nekik adatnak meg jobban a lehetosegek, szabadsaguk, a penzugyi forrasok, az iskolaztatas, es technologiai hozzaferhetoseg. Jobban, mint barhol mashol a vilagban!

  Mindehhez pedig meg kell engednunk magunknak, hogy lelassuljunk, es egyensulyba helyezzuk belso lelki bekenket, megtapasztalhassuk milyen ugy elni az eletunket, hogy azt valoban a ‘belso magbol’, ‘from our core of being’, eljuk es ehhez elkerulhetetlenul szuksegunk van ezekre a technikakra, eszkozokre, mint joga, meditacio, amiket napi szinten be tudunk epiteni eletunkbe!

  Fontos ujra megerositenunk a noi (yin) energiakat, mert jelenleg a vilagban, a legtobb ember ‘yin’ hianyban szenved, mert ‘kielte’ , kiegette, emellett az elet tempo mellett, mert nokent is a ferfias ‘yang’ energiakat erositjuk azaltal, hogy mindig rohanunk, teljesitmeny kenyszerben szenvedunk, nem tudunk megallni es mindenkinek meg akarunk felelni… Valojaban egyetlen ember sem kepes a ‘multitaskolasra’, csak azt hisszuk es hitetjuk el magunkkal, de minden ember csak egy dologra kepes igazan figyelni! Azzal ha a figyelmunket szetszorjuk, azzal az eletenergiankat pazaroljuk es nem csoda, ha annyi ember mar a 30as eveiben kiegettnek erzi magat!!! ”Slow is the new fast”, ahogy mondjak! Tobbet erunk el hosszutavon, ha lelassitunk es megengedjuk magunknak a feltoltodest, a rekrealodast, a yin tevekenysegeket, mint olvasas, pihenes, iras, meditacio, jogazas, szemelyes barati/csaladi beszelgetesek…stb mert segit visszaallitani a mai modern ember eleteben a yin yang balance-ot, es az ember ha teljesen harmoniaban van, akkor minden nap egy jo nap! Jobban tudunk fokuszalni, koncentralni, segiteni, tamogatni, jelen lenni es elvezni az eletet!

 5. Pingback: Solitude | Soulful Living

 6. Ha itt lenne a kommenteknél “like” funkció, biztos hogy adnék erre egy giga like-ot. :)
  Olyan szépen összeírtad drága barátnőm, hogy mi az utunk nekünk nőknek. :) Tényleg csodálatos, hogy nőknek születtünk, és ennyi érzelem van bennünk. Én is multitaskos voltam, de rájöttem, hogy semmi értelme ennek az örökös kapkodásnak…
  Leírom, hátha másnak is hasznos lesz:
  Engem most, az elmúlt héten ért el a multitask és a stressz végső pontja. Rájöttem, hogy ezt így nem lehet folytatni. Annyi feladattal volt mindig tele a fejem, rohantam ide-oda, igyekeztem mindent megcsinálni és ez odáig vezetett, hogy ismét mitesszeres lett az arcom, előjött minden eddiginél durvábban az ekcémám, hullott a hajam és késett a menstruációm! Akkora stresszben éltem megint 1 hónapig, hogy egy cseppet sem csodálkozom azon, hogy a szervezetem nem működik megfelelően, és pont a nőiesség egyik csodáját “vonta” meg tőlem ideiglenesen. Mivel mással tudott volna az élet utat mutatni, ha nem ezzel?!

  Úgyhogy múlt hét szombat óta én is abszolút lassan, relax módjára létezem, és mégis megy minden. Csak nem idegeskedek…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s