Soba noodles with asparagus, tempeh and cucumber

soba with tempeh, asparagus and cucumber

Ezt mar regota meg szerettem volna osztani mert gyakran keszitjuk. Nagyon szeretjuk a soba noodles-t marinalt, majd kisutott tempeh darabkakkal es mindenfele ZOLDseggel :-)

soba noodles with tempeh and veggies

Hozzavalok kb 3 fore:

170gram tempeh, 3ek szezam olaj, 2ek szojaszosz, 2ek miso krem – opcionalisan 1tk rizsecet es 1tk juharszirup is mehet a szoszba, amiben marinaljuk.

Harom king soba noodles

Benefits-of-Seasame-SeedsEgy nagy csokor friss spargat es egy kb 15centis uborkat feldarabolok majd egy 1/2ek mizoba, 1/2 ek tamari szoszba, 1 preselt fohagymaba keverem es kokuszolajon egy wok-sutoben kisutom (stir-fry) 4-5 perc alatt. Van, amikor gombat is adok hozza, vagy repat, azokat dobom a wok sutobe eloszor, es hosszabb ideig sutom, hogy ropogosan puha legyen a vegen a repa, a gomba pedig teljesen atsuljon. De csak ugy zolden is olyan ude es gyonyoru :-) Es mint mindent, erdemes ezt is megszorni szezammaggal a vegen. A szezammag rendkivul magas mangan, rez, kalcium, magnezium es vas tartalommal rendelkezik. Evezredekkel ezelott pl a babiloniai nok ezt ettek (mezzel keverve) a szepseg es fiatalsag megorzesere, mig romai katonak energiatartalma miatt.

healthy lunch with tempeh

3 thoughts on “Soba noodles with asparagus, tempeh and cucumber

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s