Vegan foie gras

vegan foie gras

250g puhara fozott vorosbab, fel gerezd fokhagyma, 1tk komeny, fel citrom leve, pici fustolt piros paprika, pici olivaolaj , pici so es bors – meg ki mit gondol meg :-)

Tetejere lilahagyma es egy hangyanyi frissen orolt bors – csak a ‘chi’ kedveert ;-) Zoldekkel, paradicsommal, uborkaval fogyasztva isteni!

vegan in Mallorca

Ezt eloszor Palma de Mallorcan ettuk. Nagy oromunkre ratalaltunk egy nagyon edes kis vegan/vegetarianus kavezora – ok neveztek ‘vegan foie gras’-nak, ami ketsegtenul elegansabban hangzik, mint a babkrem ;-) A kavezot, mint kiderult 4-5 del-afrikai srac nyitotta egy eve, es tele vegan valasztekkal es sutivel :) Bagel a nevuk, mert a szendvicseiknek bagel az alapja, amit ott frissen keszitenek! Isteniek es a kiszolgalas is rendkivul kedves volt es a hely hangulata is szuper! Elerhetoseguket belinkeltem!

8 thoughts on “Vegan foie gras

  1. O, a bagel!!! Norman es Mark nagy kedvence, a suliba mindig csomagolnom kell nekik. :) A babkrem mar kevesbe favorit naluk…

  2. Hat sajnos Danit sem nyertek meg ezek a dippek, de legalabb fozott es egesz formaban nagyon szereti a huvelyeseket. En meg a bagelt szeretem, meg Karesz is, de itt nem lehet kapni. Nem vagyunk eleg nemzetkoziek ;) Bagett nep ez is, amikor jottunk meg kenyer formaju kenyeret is alig lehetett kapni, plane barnat – ahhoz kepest mara mar fantasztikus valasztek van a magvasakbol is, meg gluten mentesekbol is.
    A fiuknak van meg suli, ott hogy van a nyari szunet?

  3. Igen, meg jarnak suliba julius 24-ig, aztan kezdodik a nyari szunet. Itt az ev soran – autumn, spring and summer term – egyenletesen adagoljak a szunidot, nehogy tul terhelodjenek a kis lurkok, vagyis 6 hetente van 1 hét szunet, plusz a Karacsonyi és Husveti 2-2 het szunet. Nekünk ez eddig nagyon bejött. :)

  4. Igen, az olyan orszagokban, ahol nincs forro nyar tudom, hogy jobban el van osztva, Nemetorszagban is igy van. Nekem is szimpatikus lenne, de itt nem lenne lehetseges, reven, hogy itt meg szeptember vegen is siman 30-35 fokok vannak, amiben nem lehet koncentralni mar. Igy itt is hosszu a nyar, mint Mo-on, egeszen szept kozepeig. Viszont van 1 het osziszunet, 2 het teli es egy het tavaszi meg egy csomo bank holiday, ami teljesen kiegyenliti az evet :)

  5. Na ezt megcsinálom. Az előbb gyorsan lehadartam apájának és nagyokat szörnyülködött. Ő húst-hússal párti. Na de a puding próbáj az evés. Ha ízlik neki, akkor jöhet minden mennyiségben utána bármikor Őnagyságának. :) Holnap veszek is vörösbabot. :)

  6. Szuper! Azt elfelejtettem irni, hogy mindenkepp aztasd be a babot, ha nem uveges es ha tudsz tegyel hozza nehany kombuka algat, egyreszt mert plusz nagyon fontos asvanyi anyagot kap vele egyutt az ember masreszt nagymertekben elosegiti az emesztest!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s