Pastel de Albaricoque

apricot cake

Ehhez a renkdivul egyszeru sargabarckos sutihez az alapot a bio boltban vettem. Egyszeru leveles teszta tartositok nelkul, amit otthon is biztosan lehet kapni. Eloszor, keszitettem hozza japan (ragados) rizsbol, kokusztejbol, pici fahejjal, vaniliaval es egy csep juhar sziruppal suru tejberizst, amit egy kis bio citrom hejaval reszeltem meg. Ez kerult az aljara. A tetejere pedig 10 percig parolt sargabarack szeletek, amit csupan csak egy kis fahejjal izesitettem es pici vizet tettem ala. Megvartam mig enyhe lekvar format olt, mert ettol szerintem kremesebb es finomabb lesz. Villaval megszurkalom a teszta lapot, majd 5 percig elosutom 180 fokon. Ezutan rapakolom a gyumolcsoket es kb 20-25 perc alatt keszre is sul. El lehet kesziteni szilvaval, cseresznyevel, oszibarackkal vagy almaval is :) Isteni akarmivel is keszitjuk!

Advertisements

One thought on “Pastel de Albaricoque

  1. Ó hát persze. :) Isteni finom volt ez a desszert, és ami nekem külön tetszett benne, hogy könnyű volt, olyan kis légies. Desszert, de mégsem az a típusú, ami után teljesen eltelítődik a gyomor, és az ember olyan puffadtnak érzi magát.

    Nem, ez egy nagyon légies, könnyű desszert. :) Isteni finom, ajánlom én is mindenkinek!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s