My kinda hummus :-)

hummus

Hozzavalok: 450g enyhen sos vizben, egy szal baberlevellel, kombu alga es egy gerezd fokhagymaval, puhara fozott csicseriborso. A vegen a baberlevelet es fokhagymat kidobjuk belole es egy turmixba ontjuk a csicseriborsokat vizzel egyutt, legalabbis annyi vizzel, amennyi elegendo, hogy majd szep kremes allaguva tegye a hummusunkat – lehet fokozatosan is hozzaonteni a levet, amiben fott, vagy kb 1dl, amit en hozzaontottem, de ki hogy szereti.

Ezenkivul meg a kovetkezok mentek a turmixba:

2ek tahini, 1tk miso krem, 1 gerezd fokhagyma, frissen facsart citromnak a leve – izles szerint, en tobbet szeretek beletenni, 1tk orolt komeny es egy csipetnyi orolt fustolt pirospaprika. En mivel imadom, meg egy 1/2 tk kurkumat is adok hozza :-) A vegen pedig friss petrezselymet, esetleg szezammag v kendermag a szep hajert, borert es eros kormokert :)

Egy ekkora adag nekunk akar egy hetig is kitart, elall a hutoben, lehet salatak melle pakolni, vagy wrap-be tekerni sok-sok friss zoldseggel, tokeltes picnic dip, es szuper energetizalo pl futas utan :) Vagy snack-kent lehet bele repat es uborkat martogatni :-) Sokoldalu es jol utaztathato, akarcsak a legtobb spread&dip :-)

9 thoughts on “My kinda hummus :-)

  1. :-) Imádjuk.
    Lehet apróra vágott aszalt paradicsomot is beletenni.
    Mo-on most van a medvehagyma ideje, azt is lehet bele vágni.
    Jóban van a karikára vágott zöldhagyma szárral is :-)
    Nekem botmixerrel könnyebb, mint turmixgéppel, és egy kis olíva olajat is csurgatok hozzá. De lehet jó minőségű szójaszószból is tenni egy kanállal.
    És a fövő vízbe zellert is teszek, mert Endrém a zellert a levesen kívül nem túl szívesen eszi meg. Így pedig szépen bekanalazza, hol zölden, hol pirosan. Szeretettel: I.

  2. Bizony nagyon sokfelekeppen el lehet ezt is kesziteni, en szinte soha nem keszitek semmit sem el ugyanugy ketszer, ezert sem egyszeru szamomra recepteket leirni, mert nem mertekegysegekkel dolgozom, hanem szivbol es lelekkel keszitem el az eteleket, igy az eppen akkori lelkivilagomat is tukrozi minden egyes etel :-)
    Amugy nem turmixban keszitem en sem, csak sosem tudom ezeknek a helyes megnevezeset, ‘food processor’ konyhai robotgep(?), az a kicsi, ami altalaban a botmixerrel egyutt van :-)

  3. Bizony, bizony, milyen igazad van (nehéz leírni a receptet, szívből …).
    Nem is fontosak ezek az elnevezések, eltörpülnek, a lényeg nem ebben van :-)
    Szeretettel: I.

  4. A kombu alga volt az, amit a levesbe tettél, mikor ott voltam?
    Ezen gondolkoztam már 2 napja, hogy mi a neve annak a zöld valaminek. De megleltem a választ. :)

  5. Pingback: Celebration | Soulful Living

  6. Pingback: Könnyű, laktató reggeli quinoával és humusszal | Apple and Soul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s