Road to Happiness

“People take different roads seeking fulfillment and happiness. Just because they’re not on your road doesn’t mean they’ve gotten lost.”

road to happiness

“There is only one important point you must keep in your mind and let it be your guide. No matter what people call you, you are just who you are. Keep to this truth. You must ask yourself how is it you want to live your life. We live and we die, this is the truth that we can only face alone. No one can help us, not even the Buddha. So consider carefully, what prevents you from living the way you want to live your life?”

Dalai Lama XIV

3 thoughts on “Road to Happiness

 1. Nagyon szép ez az idézet. Én is hiszem, hogy mindenkinek megvan a saját útja, ami csak az övé. Adhatunk tanácsokat, hogy én mit hogyan tennék, de erőltetni semmit sem szabad.Mert nem tudjuk, hogy más éppen hol áll, neki mit súgnak az intuíciói, hogy mit kell tennie.
  Volt régen egy idézet, hogy ha szilva vagy, akkor lehetsz banán, de abból csak középszerű lehetsz, mert te tulajdonképpen szilva vagy. Abból viszont lehetsz a legjobb.

 2. Igaz teljesen a mondas, amit irsz. En azt szoktam mondani, hogy inspiralni lehet egymast, de megmondani a masiknak, hogy szerintunk, hogy a legjobb neki, nem. Es torekedni arra, hogy tavol tartsuk magunkat attol, hogy velemenyt adjunk vmirol ugy, hogy abban semmi pozitiv v epitojellegu nincsen, mert az bantas… es csak azert irok errol, mert eleg aktualis volt az elmult napokban.
  De aznap melyik konyvet vettem a kezembe es hol nyilott ki pontosan? hat ezt: ”Ahhoz, hogy megtanuljunk uralkodni gondolataink es erzeseink felett, szuksegunk van nehez helyzetekre. Persze letezniuk kell olyanoknak, akik ezeket a nehez helyzeteket megteremtik. Egy-egy ilyen ember biztositja szamunkra a fejlodes lehetoseget, es ezert halasnak kellene lennunk.” Balogh Bela The Universe always has our back ;-)
  Annyira jokor jott es jo volt ujra olvasni, mert amikor valoban ilyen helyzetbe kerul az ember, akkor erti meg igazan a lenyeg es segit felulemelkedni akkor is, ha ugy erzi a masik nagyon megbantotta. Mert amit a masik mond, az eleve nem rolunk szol, hanem az illetorol, hiszen az o szajabol hangzik el, az o szurojen keresztul.

 3. Jaj, jaj… Remélem, azóta könnyebb… A csendo előadásokon hallottam- ahogy tulajdonképpen te is írtad-, hogy ha valaki valamilyen ítéletet, bírálatot alkot, az tulajdonképpen magáról szól. Az az övé. Ugyanígy a haragunk is például a miénk. Légy hálás annak az embernek, aki megbántott és emelkedj felül rajta. :) Ez a ti életetek, a ti mindennapjaitok. Ti döntitek el, hogy mit kezdetek vele. A másiknak ha ez éppen nem tetszik, az az ő problémája… Nem élhetjük más ember életét.

  “Van egy hely, amelyet neked kell betöltened, és amelyet senki más nem tölthet be rajtad kívül; valami, amit neked kell megtenned, amit senki más nem tehet meg. ” (Platón)

  Sokszor ölellek! :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s