Spanyol ‘minestrone’ leves

spanish veggie soupEgy klasszikus spanyol zoldsegeleves recept. Ez most a bio farmrol jott, ahonnan minden heten kuldenek egy-egy otletet, mit keszitsunk a hozott zoldsegekbol. Annyi kulonbseggel keszitettem csak az eredetihez kepest, hogy feherbab helyett, arpagyongyet tettem hozza.

Hozzavalok (6 fore):

• 2 sargarepa
• 1 szar zeller
• 1 porehagyma feher resze
• 2 gerezd fokhagyma
• 4 érett paradicsom
• 2 Porehagyma
• 1 cukkini
• 1 feherrepa
• 1 feherretek – ez spanyolul nabo, es bar kulon megneztem, paszternaknak forditja a szotar, de szerintem nem az. Kep, hogy mire gondolok ITT
1/4 kaposzta
• 1 krumpli
• 3/4 bogre arpagyongye
• 1 csokor petrezselyem

Minden zoldseget egeszen aprora kockazunk fel. 1/2 kanal kokuszzsirhoz hozzaadom eloszor a sargarepat, krumplit, zellert, porehagymat, fokhagymat es feherrepat, majd 5 percig csak piritom oket, ezutan adom hozza a 3/4 bogre arpagyongyet es felontom az egeszet pont annyi vizzel, ami ellepi. Ezutan mikor felig megpuhultak a zoldsegek, hozzaadom a cukkinit, feher retket, paradicsomot es kaposztat. Ha akar az ember adhat hozza 1 kocka teljesen termeszetes szaritott zoldsegekbol allo zoldsegkockat is az iz kedveert, de a sokfele zoldseg eleve gazdag izt ad a levesnek, igy nem szukseges, csak nemi so es egy baberlevel izesitesnek. A legeslegvegen pedig friss petrezselyem zoldjet adunk hozza. Kb 30-40perc alatt elkeszul. ¡Que aproveche!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s