A jo kozerzet titka

Paciens: ”Nem erzem jol magam es nem tudom, hogy miert”

Orvos: Szeretnem, ha meditalna napi 2×20 percet, 30 percet sportolna, kerulje a feldolgozott eteleket, minel tobb bio zoldseget es gyumolcsot fogyasszon, toltson tobb idot a termeszetben es kevesebbet a negy fal kozott, es ne aggodjon olyan dolgok miatt, amit nem tud iranyitani. A televiziot hajitsa ki a kukaba es jojjon vissza 3 het mulva.

4 thoughts on “A jo kozerzet titka

 1. Az en ertelmezesem szerint, az uzenet taplalkozasra vonatkozo lenyege, hogy lehetoleg minel tobb gyumolcsot es zoldseget egyen az ember a tobbi mas nem-feldolgozott etel mellett :)
  Egyebkent tenyleg mind a tiszta etelek, a joga v barmifele testmozgas, a meditacio, tv nelkuli elet, a friss levegon toltott minosegi ido mind hozzajarul a testi-lelki bekesseghez es egyensulyhoz :-)
  Szep estet!

 2. A teljes válasz nagyon igaz, de nekem főleg a “ne aggódjon” rész tetszik. Vegyünk példát a costa ricaiaktól, akik számára most minden rendben van, nem kíváncsiak a panaszkodásra, és ha megvan a napi betevő, akkor bezárják a boltot, éttermet és rögtön elköltik a pénzt. Nem aggódnak dolgokon, mert minek…
  A tv és a hírek az interneten pedig egyértelműen romboló hatásúak…

 3. Igen, ez a ‘no te preocupes’, azaz ‘no worries’ mentalitas a latinokra mindenutt jellemzo :) Sokat tanultunk mi is az elmult evekben ezen a teren is. ”Mindig van valahogy, ha ma jut arra, hogy kiuljek a barataimmal egy sorre/pohar borra, akkor megteszem, nem aggodom a holnap miatt ;-)”
  7 ev tv nelkuli elet pedig maga az aldas es boldogsag :) csak azoknak a filmeknek, eloadasoknak vagy informacioknak nezek utana en is, ami erdekel, es ami hozzaad az eletemhez, nem elvesz tole…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s