Strawberry & Papaya smoothie

berry smoothie

Megkezdodott az eper szezon, Huelvabol mar hozzak a bio epreket! Valoszinuleg nem a napon ernek, de edesek es nem permetezettek :) Hozzavalok: ket marek eper zolddel egyutt, fel papaya + viz es chia seed. Csodas ize es szine van! Vegyetek a dobozbol ti is, ugy fotoztam, hogy hozzaferheto legyen :-)))

 strawberry

4 thoughts on “Strawberry & Papaya smoothie

  1. Azt hiszem ez lesz az egyik kedvenc reggeli italom, ugyanis az eper nálam az első számú kedvenc gyümi :) Sajnos nálunk még nincs szezonja :(

    Már sokszor akartam írni, én pont ilyen (és egyel nagyobb) üvegekben tárolom a lisztet, sót stb. de még a felfűzött és szárított erőspaprikát is :)
    Sőt az őszi dekorációra is “befogom”, megtöltök pár üveget makkal, színes levéllel, gesztenyével, mákgubóval… és ezzel díszítem a konyhaasztal felett lévő polcot.
    Örültem mikor láttam a blogodban, hogy te is napi szinten használod :)

  2. Az eper kivalo antioxidans es gyulladascsokkento, mig a papaja pedig tele van aktiv enzimekkel, akarcsak a csirak es az ananasz is, es csodalatos bor szepito hatasa is van, mivel a papajaban talalhato rostanyag elosegiti az emesztorendszer hatekony mukodeset es ennek koszonhetoen nagyon jot tesz a vastagbel egeszsegenek is! Most szinte mindenhez papajat kerevek es imadom malnaval, mangoval, ananasszal, naranccsal v eperre keverni! Banant ket honapja nem eszem – valoszinuleg feltunt, hogy eltunt a smoothie receptekbol es joval tobb juicet is iszom, mert fellepett egy kis intolerancia a banantol, ami kiutes szeru piros fajdalmas pottyok formajaban jelent meg az all vonalaban, es elmult, amint ‘letettem’ a banant – erdekes. De az is igaz, hogy a banant lebontani a leghosszabb ido a tobbi gyumolcshoz kepest, es mivel napi 4-5 banant siman megettem, ugy tunik a bananbol sok volt az en szervezetem szamara. a csodalatos emberi test mindig jelez, de bizom benne,hogy idovel kisebb mennyisegben, ujra tudom majd fogyasztani.
    addig is papaja adja az alapot, es ehhez valogatom a tobbit, ami epp van itthon :-) a papajat borre kenve is kivalo hasznalni!! vagy pl uborkat juiceolva tonikkent, nemcsak pakolaskent! az avokadot szintugy. imadom ezeket a termeszetes pakolasokat, ha nem ezeket hasznalom, akkor Lush termekeket, azok kozul is van par kedvenc!

    Az elmult ev alatt amugy en is megvaltam szinte az osszes muanyag tarto edenytol, es uvegeket hasznalok tarolni, es akarcsak te is, nekem is vannak dekoracios uvegeim :) pl a teraszt a heten mar gyonyoruen felviragoztattam a szep idonek koszonhetoen es a reten szedett kis vadviragokat kimosott befuttes uvegekben osztottam szet es annyira kellemes rusztikus hatast kolcsonoz a latvany :-)
    De ebbol a szep olasz uvegbol kifejezetten a teakat, juiceokat es smoothiekat szoktam inni :)

  3. Eper temaban kernek egy kis segitseget. Itt Londonba is megjelentek a csodasan piros spanyol eprek, de meg nem mertem venni beloluk, mert latom nehanynal az eretlen, zold reszt. Bp-en az volt a tapasztalatom, hogy ha ilyen reszt lattam, akkor az epret felvagva, belul is sokszor zold volt. A magyar eper pedig kenterbe verte a spanyol epret izvilagaban. Persze azt is tudom, hogy mas eprek erkeznek ‘nyugatra, mint keletre’, s ez nem valami osszeeskuves elmelet. Tehat neked mi a tapasztalatod, mert latom, hogy a te epreidnek is vannak ilyen halvanyabb reszei?

  4. Hat ebben szerintem nem igazan mervado, ha azt mondom innen, hogy nekem edesek az epreim, mert amiket exportra visznek tudod mindig eretlenul vannak leszedve, es szallitas kozben kellene ‘megerniuk’… ami a banan es avokado eseteben meg termeszetes is, de a tobbinel nem.

    Szerintem sem a spanyol narancs, sem az eper nem olyan edes, mint amihez itt helyben hozzajut az ember, ezt masoktol is hallottam es a tavalyi suru ingazasok kozott en magam is megtapasztaltam otthon – az otthon kaphato spanyol gyumolcsoknek szinte semmi ize, az itteni frissekhez merten. A spanyol epernek otthon szerintem meg honapokig nem lesz olyan edes ize, mint itt.

    Amit en a bio farmrol rendelek es elso osztalyu, szuper edes eprek mindig. Persze elofordul, hogy van par eretlen szem kozte, de 90%ban ragyogo piros kivul-belul es nagyon edes – de ezt aznap szedik le, hogy ideszallitjak.
    Szoval szerintem proba cseresznye :) Ha meg nem edes, ami nalatok kaphato, akkor probaljatok meg par het mulva :)
    Emlekszem az afonya, ami kint (Londonban) kaphato volt, az mindig jo volt. annak nem kell annyira edesnek lennie :) szep napot!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s