Magvakrol

DSC_0022

Tudom, mar sokszor, sokfelekeppen leirtam a kedvenc zabkasaimat, de hagy alljon itt ebben a formaban is. Beaztatok egy fel bogre gluten mentes zabpelyhet (steel cut oats), majd egy fel oraval kesobb vizben es kokusz/mandulatejben puhara fozom. Adok hozza mazsolat, fahejat, pici citrom hejat. Kulon nem edesitem, de aki szeretne, az akar par szem datolyaval vagy egy kis juhar sziruppal is edesitheti. A turmixban egy fel zoldalmat egy kis kokusztejjel osszeturmixolok es hozzaadom a mar megfozott zabkasahoz. Keverek meg hozza 1 ek chia magot es 2ek vegyes magvakat, amiket lehet kapni akar kulonbozo kombinacioban is, ha nem akar az ember kulon-kulon magvakat osszevasarolni.

HDRtist HDR - http://www.ohanaware.com/hdrtist/A magvak kivalo feherje es rost forrasok, tele tapanyaggal: Omega-3 esszencialis zsirsav, kalium, cink, magnezium, kalcium, vas…stb

A tokmag pl kivaloan hat az idegrendszerre, biztositja a nyugott almokat :) Gazdag Omega 3ban, cinkben, kaliumban, foszforban, magneziumban es verkepzo vasban. Tartalmaz tovabba C vitamint es betakarotint is.

A Goji bogyo szinten nagyszeru feherje forras. Tartalmas C-vitamint,  21 kulonbozo nyomelemet, vmint magas rostartalma van. 15x annyi vasat tartalmaz, mint a spenot! Kalciumot, cinket, szelent es sok mas nyomelemet is tartalmaz! Termeszetes gyulladascsokkento, antibakterialis es gombaellenes vegyuleteket tartalmaz. Rendkivuli antioxidans tulajdonsagainak koszonhetoen pedig kivalo immunerosito is! Kivalo snacknek is, csak ugy ragcsalni!

Itt a Linwoods termekekhez jutni a legegyszerubben hozza es ezek a bio mag keverekek tokeletesek, mert barmihez hozzaadhatok: pastara szorva, salatahoz adva, smoothieba vagy juiceba keverve…stb De kulon is tartok itthon mindig pl mandulat (suteshez vagy nut patekhoz) ill. tokmagot (levesekre es salatakra szorva).

5 thoughts on “Magvakrol

  1. Szia, orommel latom hogy a magkevereket ajanlod, par napja hasznalom oket, eddig zabkasaba probaltam csak. Te is es sokan masok is fozitek. De anyers etrendben csak beaztatjak hogy megpuhuljon. Nem tudom melyik a jobb megoldas, te miert fozod? Olyan szep ertehto bejegyzeseid vannak, talan erre is van magyarazatod.
    Koszonom.
    Anna

  2. Szia Anna!
    Nem szoktam en sem fozni, hiszen a mar kesz puha zabkasahoz teszem bele, amiben csak megpuhul utolag, vagy turmixba, vagy juiceba keverem bele, salatakra szorom vagy levesbe. Sot a magokbol, ahogy olvashattad szoktam nut patekat is kesziteni, szinten nyers formaban. Hol lattad, hogy esetleg fozom? A palacsinta tesztajaba kerul, vagy a mandulat daralt formaban teszem sutemenybe, bar nagyon ritkan sutok, de jobb alternativa, mint pl a feherliszt :-) es mukodik.

  3. Egyebkent egyik oka, hogy aztatja az ember a magokat, mert igy a bennuk talalhato enzimek aktivalodnak, aminek koszonhetoen konnyebben emeszti az ember. Erdemes a magvakat hutoben vagy fagyasztoban tarolni, hogy ne keseredjenek meg, es tovabb elalljanak.

  4. Most, hogy ujra olvastam a kommented, lehet te a zabpehelyre kerdeztel ra,nem a magvakra, hogy miert fozom? :)) En ezt a gluten mentes steel cut oats -t hasznalom: http://www.arrowheadmills.com/product/gluten-free-steel-cut-oats-hot-cereal ezt ajanljak, mint legegeszsegesebb zabpehely forma, mivel ez a legkevesbe ‘processed’, de igazabol nem sokban kulonbozik tapanyag ertekben a ‘rolled oats’tol, de ami jo benne, hogy ez a fajta, amit en veszek gluten mentes, azaz a szervezet szamara konnyebben emesztheto, viszont olyan kemeny, hogy egesz ejszakai aztatas utan sem puhul meg annyira, hogy enni tudjam :) Igy nagyon lassu tuzon jo 15 percig fozom, mig teljesen at nem puhul. Heti kb egyszer v ketszer eszem, de akkor azt szeretem puhan :) Nincs mas oka.

    • Szia,
      A zabpehelyre gondoltam igen. Amit en hasznalok megpuhul 10 percalatt,de nem glutenmentes. 5 fele pehely van benne igy szimpatikus volt nagyon es finom is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s