Articsoka

articsoka

Spanyolorszag az articsokak hazaja is. En az elso par evben csak neztem es szemeztem vele, nem mertem leemelni a polcrol, mert fogalmam sem volt hogy kell enni, milyen ize van es egyaltalan mit kell vele csinalni, hogy eheto legyen. Azota azonban koszonoviszonyba kerultunk :-)

Raadasul erdemes is megismerkedni vele kozelebbrol, mert rengetek ertekes dologban gazdag. A leggazdagabb antioxidanssal rendelkezo zoldsegek koze tartozik. A benne talalhato antioxidansoknak koszonhetoen kivalo az epenek, a majnak (mindenfele majbetegseg gyogyitasara is hasznaljak regota). Eppen ezert, mivel jo hatassal van a majra, fogyasztasa kivalo home remedy masnapossagra is. Segiti az emesztest, tele rosttal valamint koleszterin csokkento. Tovabba kivalo K-vitamin forras, ami az eros csontokhoz jarul hozza. Egyben kalium, rez, kalcium, magnezium es mangan forras is.

Receptek articsokaval:

Articsoka dip: https://happyandsoulconsciousliving.wordpress.com/2013/06/12/artichoke-dip/

http://www.simplyrecipes.com/recipes/grilled_artichokes/

http://www.simplyrecipes.com/recipes/oil-poached_artichoke_heart_salad/

http://healthyblenderrecipes.com/recipes/healthy_vegan_cream_of_artichoke_soup/

 DSC_0153

One thought on “Articsoka

  1. Pingback: Artichoke Dip | Soulful Living

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s