Mediterranean Veggie Soup

  sopa buena

 1 kisfej voroshagyma vagy egy kb 10cm-es porehagyma darab. 3 fej fokhagyma. 4 repa. Egy darab edeskomeny. 1 feher repa. Fel piros paprika. 1 nagy paradicsom, 5-6 koktelparadicsom. 200g feherbab. 1 cukkini kockazva. fel bogre barnarizs vagy arpa gyongye. Fel deci feher bor.

HDRtist HDR - http://www.ohanaware.com/hdrtist/

Fuszernovenyek: 2 baberlevel, so, bors, oregano, petrezselyem, orolt koriandermag, egy darab friss rozmaring ag.

HDRtist HDR - http://www.ohanaware.com/hdrtist/

A hagymat es fokhagymat megdinszteljuk egy kis olajon pici soval. Majd hozzaadjuk a repakat, edeskomenyt, zellert, baberlevelet, feherbort, oreganot, koriandert es komenyt es tovabb dinszteljuk, majd hozzaadunk kb 1 liter mar felforralt vizet (en mindig a vizforraloval felforralok elore egy liternyit). Amikor mar kezdenek puhulni a repak, hozzaadjuk a cukkinit, babot (mivel hirtelen otlet volt a leves, nem aztattam be elore a babot, igy most bio uvegeset hasznaltam), piros paprikat, rozmaring agat es a normal paradicsomot. Kicsit kesobb a koktelparadicsomokat es a vegen a petrezselymet. Ha meg szukseges sozzuk, borsozzuk, fuszerezzuk izles szerint. S ha kicsit egzotikusabb izre vagynek, egyszeruen ontok meg hozza egy kb 200ml kokusztejet es pici lime karikat, esetleg megszorom meg kurkumaval is :-)

en la cocina

2 thoughts on “Mediterranean Veggie Soup

  1. Meg mara is maradt belole es foztem hozza egy adag quinoat is, igy meg surubb lett :) Most kezdunk Danival egy kulonleges suti sutesehez, ami ejszaka forrt ossze a fejemben, ha sikerul, megosztom azt is :-)) hianyzik mar a blogrol egy jo kis ‘teli suti’ is :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s