Pantumaca, zumo de naranja y cafelito – the classic Spanish ‘desayuno’

spanish breakfast pantumaca

A klasszikus spanyol reggeli! Paradicsomos piritos oliva olajjal, frissen facsart narancsle es kave. Ez az, amit az elso harom evben szinte minden reggel reggeliztunk mi is es amit annyit emlegettem korabban. S ez az, amit meg ma is, ha hetvegen nem itthon reggelizunk, (smoothie v juice utan desde luego ;-)  rendelunk barmelyik kavezoban, etteremben, mert ez az, amit mindenhol adnak egeszen delutan 1-2ig es teljesseggel vegan – ha nincs novenyi tejes opcio, a kave ertelemszeruen ugrik a reggelibol :-) S bar ma mar csak ritkan iszunk kavet, ha megis megkivannank, itthon nem mondunk neki nemet, csupan annyi a valtozas, hogy novenyi tejjel isszuk, es tobbnyire egy kaven osztozunk ketten ;-)

desayuno

4 thoughts on “Pantumaca, zumo de naranja y cafelito – the classic Spanish ‘desayuno’

  1. Itt is köszi az “egyszerű” ámde nagyszerű reggeli ötletet. :) Nagyon jó ránézni erre a tálra, milyen csupa jó dolgok vannak rajta.

  2. Itt ‘barrita con tomate’ azaz egy kicsi piritos bagettre, vagy egy fel bagettre teszik a friss paradicsomot – Kataloniaban pedig inkabb csak radorzsolik a paradicsomot, mig Madridban es Andaluciaban pici olajjal, neha pici soval osszetrumixolva adjak a piritos melle. Telen-nyaron finom reggeli es tenyleg barhol kaphato, meg a legaprobb barokban is ;-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s