Cucumber, celery, parsley and kale juice

green

Ez egy csupa zold juice. Egyre jobban szeretem ezeket az erosebb jellegu zold smoothiekat es juiceokat. Hozzaszoktak az izlelobimboim, es mar nem az edes smoothiekat kivanom, hanem egyre gyakrabban ezeket a jellegueket.

Hozzavalok: 3 uborka, 3 zellerszar, egy marek petrezselyem es egy adag fodros kel.

6 thoughts on “Cucumber, celery, parsley and kale juice

  1. Regebben pont emiatt a haragos szin miatt nem kaptam ra a green smoothie-kra, s csak fruit smoothie-kat ittam. Aztan a te inspiraciodra kezdtem beletenni a fruit smoothie-kba zoldeket, petrezselymet, zellert leginkabb. S eleinte en is elveztem, hogy foleg a gyumolcs iz dominal, de kb. novembertol en is egyre tobb zoldet rakok hozza. Talan a tel hozza magaval, hogy ennyire vagyunk a zoldre, nem tudom, de most mar en is imadom, ha a veggie izek hansulyozottabbak. :)

    Nezegetem a receptjeidet, s bar tudom, hogy fokent vegan is azon belul is raw veganra torekedsz, de azert megkerdezem, hogy sajtot egyaltalannem esztek, Dani sem szereti a sajtokat?

  2. Szia Kriszti! Nem, nem torekszunk raw vegan eletmodra (olvasok rola, mert erdekel, de egyelore nem tudnam elkepzelni, de mindenkeppen klassz inspiraciokat adnak, amiket konnyeden bele lehet csempeszni a taplalkozasba es meg izgalmasabba tenni :). Elsosorban egeszseges (vegan) taplalkozasra torekszunk vitamin es enzim gazdag friss bio zoldsegekkel, zoldekkel es gyumolcsokkel :) Itthon csak vegan dolgokat keszitek, fozok, sutok, de utazas kozben, vagy masoknal etkezesnel ez nem mindig jon ossze 100%ban, de igyekszunk. Dani a sajtot sosem szerette, igy nem hianyzik neki, viszont o eszik rendszeresen halat. Egyebkent figyelek ra, hogy minden szukseges vitamint, asvanyi anyagot megkapjon az etkezesen keresztul, es szerencsere szereti a quinoat, barnarizst, babot, lencset es csicseriborsot is. A legnagyobb valtozast nalunk konkretan a tejtermekekrol valo lemondas hozta, amiert ezerszer is aldom a napot es a sok zoldek behozatala!! Azota sokkal tisztabbnak es energikusabbnak erezzuk magunkat!! A kalciumot es a tobbi szukseges asvanyi anyagot pedig egyszeruen novenyi tejen keresztul, narancslebol, a rengeteg friss zoldbol, algabol es a tobbi asvanyi anyag dus elelembol nyerjuk, mint quinoa, huvelyesek, magvak. Karesz meg eszik idonkent bio kecskesajtot, de en mar nem, regen egy-egy falatot megkostoltam, de mar nem kivanom, es azota rajottem, hogy kesudiobol v barmilyen mas ‘nuts’bol is el lehet erni a sajtos izeket – ez egy folyamat, amiben ujra tanul az ember fozni es etelt kesziteni, amellett, hogy elni es gondolkozni is uj aspektusokbol kezd:)) Mondom ezt mar most, pedig ket evvel ezelott meg nagy francia sajt rajongo voltam… Mondjuk egy falat portugal falu organic hazi keszitesu kecskesajtjara nem mondanek nemet :) Ma mar kezdem egyre inkabb erzezni, hogy valoban mit kivan a testem es mire van szuksege, de ezt is ujra tanulja az ember, ha nem igy nott fel, mert ezek az intuiciok is ‘ki lettek a legtobbunkbol szocializalva’.
    Nagyon ritkan grillezett halat egy tengerparti halaszfaluban szinten fogyasztunk, ha nincs mas opcionk es akkor is megaldom es kiveszem a fajdalmat es toxikus anyagokat energia szinten, akarcsak a viz molekulak eseteben, amikor szennyvizbol tiszta ihato vizet ‘energetizalnak’.

    Egyebkent lehet tenyleg, hogy telen jobban kivanja az ember a tomorebb zold izeket, majd kivancsi vagyok ahogy jon a tavasz hogyan valtozik :) Az almat es uborkat is imadom egyutt, szuper ‘skin food’ :) Amugy egesz szepen bealltam, hogy ideny termekeket fogyasszunk es azokkal is fozok, nagyon ritkan veszek edes tropusi gyumolcsoket mostanaban, nem is kivanom oket, jelenleg banant sem fogyasztok, de azt mas okbol, Karesz eszi meg, amit a kanari szigetekrol hoznak a bio gazdasagbol, de jelenleg foleg alma, korte, kiwi, narancs, citrom, grapefruit, krumpli, cukkini, repa, hagyma, zoldek, amik most erkeznek a dobozban. Meg lassan jon az eper szezon Andaluciabol – mar most is lehet foliasat venni, de egyelore ellenalltam, majd ha mar az igazi jon :)

  3. Ja, amugy jot nevettem a haragos szinen :D nekem rogton vmi csodalatos fenyt es energiat ado tunderi zold nedunek tunt – valoszinuleg pont megertem mar ra, es azert esett egybol jol :)

  4. Azt hiszem mi egyelore nem fogunk lemondani a sajtokrol, az europai konyhabol a francia az, ami a letobb inspiraciot adja nekunk, kulnosen Adamnak, mert ebben o a perfektebb koztunk. A fiuk is szeretik a sajtokat, Mark egy kis gourman, de o nem csupan a sajtok teren. Ahol most elunk sok francia csalad el, francia pekseg, cukraszda, sajtok es ettermek is vannak, szoval nagyon elvezzuk ezt a kis francia legkort. Egyebkent a fiukra is hatott a frankomaniank, a Ratatouille film az egyik kedvencuk lett s azota tobbet serenykednek velunk egyutt a konyhaban, es ‘little chef’-eknek hivjuk oket.

    Termesztenek nem folias epret is Andalicuiaban? Lattam legi felvetleket Hulevarol, hogy egy hatalmas folia sator erdo, es azt is olvastam, hogy mar nem mernek folia nelkul epret termeszteni, mert volt olyan ev, amikor az idojaras tonkretette a temest, es az oriasi veszteseg volt. Ezeket a cikkeket angol nyelvu oldalakon olvastam, akkor lehet, hogy ez nem igaz? Megnyugtato lenne, ha tenyleg folia nelkuli eperhez is hozza lehetne jutni. :)

  5. A vegetarianus let, ahogy mondod, nemcsak egy masfajta etkezes valasztasa, hanem egy uj gondolkodas es eletmod is, s ezen az uton az ember folyamatosan tanul es fejlodik, mindenki maskent. Mig mi a sajtokat meg nem vagyunk kepesek kiiktatni az etkezesunkbol, addig pl. a hal szoba se johet. Halat azota nem eszem, hogy vegetarianus lettem, tehat 10 eve. Nekem a szivem facsarodna ossze, ha ram nezne egy a tanyeromrol. S a fiuk is az olessel azonositjak, s nem tudjak befogadni. A sracok, ahogy a tobbi gyerek rendkivul kritikusak, igy ha csalad illetve barat tanyerjan hust latnak, akkor megkerdezik toluk, hogy ‘ te olted meg, miert olted meg szegeny allatot’, szerencsere a csaladtagok, baratok imadjak a fiukat, s nem sertodnek meg a velemenyukon, vannak, akik meg el is gondolkoznak…:)

  6. Igen, abszolut ertelek, es en is nagyon rossz szivvel es lelkiismeretfurdalassal ettem karacsonykor a halat, de mig lent voltunk Andaluciaban, ahol az emberek hust kolbasszal es serrano sonkaval esznek, orulhettunk, ha barmit talaltunk magunknak :( Zoldseg kremlevesen, sima paradicsomos pastan, paradicsomos piritoson, narancsleven es a husok mellol elszedett salata leveleken ‘eltunk’, es naponta egyszer egy-egy pici frissen kifogott halon, ha nem akartunk csak krumplit rendelni, es az unnepek alatt a bezart boltok kozott szaladgalni. Idonkent nehez…pontosabban csak meg kell tanulni meg kreativabbnak lenni! Mar nem elvezunk ugy etterembe (kivetel amikor vegan ettermekbe jutunk el) vagy teljes ellatasu szallodaba sem menni, hogy nem tudjuk pontosan mit tesznek elenk, mi mibol keszul, mig, amit itthon keszitek, arrol tudom, hogy 100%ban cruelty free es vegan. De minden egyes utazassal azert tanulunk is, es valtozunk is, es majd elerjuk remelhetoleg minel hamarabb, hogy akkor is tudjuk teljesiteni a tiszta etkezest, amihez mar hozzaszoktunk, amikor epp nem itthon vagyunk. Addig is elfogadom a sajat fejlodesi utemunket, es minden egyes lepesert, amivel kozelebb kerulunk a 100%cruelty free elethez, halat adok!

    Dani az elmult masfel evben, anelkul hogy barmit eroltettunk volna gyonyoruen lemondott egy csomo mindenrol: virsli, sonka, minden nemu hus, tejtermekek… nagyon buszke vagyok ra! Egyedul a hal maradt meg szamara (egyelore legalabbis), amit ugyan en mar itthon nem sutok, de az iskolaban heti ketszer azt kapnak, ill a sushizoban es szereti. Nem fogok semmit eroltetni nala sem, beszelgetunk rola es pontosan ugy, mint a te fiaid is, megkerdez masokat is, vagy epp tudatja veluk, hogy nem bantjuk es nem eszunk allatkakat – mintahogy nem isszuk meg mas allatok anyatejet sem.

    A tejipar kutatasaim szerint sajnos egyertelmuen az egyik legkegyetlenebb iparag, igy a tejtermekekre meg en nem tudok mar ranezni :((( http://www.peta.org/issues/animals-used-for-food/dairy-industry.aspx
    Mindenkeppen az a cel nalam, hogy ezek a nagyon ritka alkalmak, amikor egy pici tengerparti hal meg lecsuszik is megszunjon – nem eroltetve, csak magatol, termeszetes modon. Sot, hogy igy beszelunk rola latod, lehet nem is fogok tudni ranezni en sem tobbe…

    Szep napot nektek es tanuljunk, fejlodjunk, inspiraljuk egymast tovabbra is! :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s