Creamy courgette soup

piritott maggal kremleves

Cukkini kremleves

3 cukkinit, 1 repat es 1 nagyobb fej krumplit megparolok (neha fel porehagymaval egyutt, de nem teszek bele mindig), majd 200ml kokusztejjel/vagy rizstejszinnel/vagy zabtejszinne, pici soval, orolt szerencsdioval es kurkumaval keverem es izesitem. A tetejere pedig szeretek piritani tokmagot es napraforgo magot egyutt – bio, nem sos valtozatok – es olyan finom crunchinesst adnak pluszban az amugy teljesen egyszeru kremleveshez! Ezt minden kremleveshez nagyon jol megy, s igy a szukseges mennyisegu magvakbol kapott vitaminokat es asvanyianyagokat is megadjuk a szervezetunknek :) Itt meg egy picuri orolt piros Vera, mi mas, paprikat is szortam a tetejere :)

ui: cukkini helyett szoktam brokkolit v karfiolt ugyanigy elkesziteni kremlevesnek :) A kep szerintem pont a brokkolisat adja ;-)

2 thoughts on “Creamy courgette soup

  1. Abszolút egyre gondolunk. :) Én ma voltam boltban, vettem brokkolit krémlevesnek és én is szezámmagot, lenmagot szórok a tetejére. :) Te meg szoktad pirítani a magokat? Úgy egészségesebb? Vagy?
    Én mindig nyersen eszem, lehet hogy úgy nem annyira jó?

Leave a reply to Globetrotter Cancel reply