Green smoothie with a ‘pineapple bird’ on the side :)

Smoothiehoz: 1 banan, 1/2 avocado, egy szelet ananasz, 3 marek vegyes zoldlevel, kozte petrezselyemmel, viz, chia seed, 1tk chlorella. Ennyi gyumolcs kozott pedig a kreativitas jon magatol ;)) Ihletet kaptunk Danival a sok neten talalhato gyumolcsbol keszitett allattol es magunk is neki alltunk joparat elkesziteni :-) Nekem ez valt kedvencemme, ami ugyan papagajnak keszult eredetileg, es ha nem is hasonlit ra, vmilyen tropusi madarnak siman elmegy :))

5 thoughts on “Green smoothie with a ‘pineapple bird’ on the side :)

  1. Nagyon jópofik ezek a gyümölcs állatok. :) Mindamellett, hogy szórakoztató készíteni őket, gondolom még kedvcsináló is a gyümölcsevéshez. Nálunk a zöldségek okoznak nehézséget, már mint a fiúk kevésbé szeretik őket nyersen, főként levesek formájában eszik illetve amikor smoothie-ba csempészem be őket, s nem érződik, hogy zöldséget is isznak. :)

    Szerintem neked a ‘thai fruit and vegetable carving’ nagyon bejönne, próbálkoztál már vele?

  2. Kriszti nem, nem porbaltam meg :) Ez csak hirtelen ihlet volt, hogy neki alltunk kulonbozo gyumolcsallatok keszitesenek, mivel Dani a kepek lattan azonnal ki akarta probalni, hogy keszulnek :)) Jo moka volt par napon at, azota azonban mar a karacsonyi diszitesben vagyunk benne, es az elso egeszseges kokusz /mandulaliszttel keszult mezeskalacs sutesnek allunk neki, ha minden igaz ma delutan :-)

  3. Ja, nalunk Dani egyelore tovabbra is a frissen facsart narancslen es bananon kivul nem eszik velunk mas gyumolcsot, zoldsegeket is csak levesben… az elo pelda pedig elotte van, bennunk meg a turelem es a bizalom, hogy eljon majd az az ido, amikor egyutt koccintunk a zold smoothienkkal csaladosan ;-) jelenleg 2 honapja sushi fuggo Dani, minden masnap azt ker. A lenyeg, hogy egeszseges, eleven es boldog :-) 7 eves koraig a gyerekek egyebkent is pontosan lemintazzak az anyat, ugyhogy amennyiben az anya jol van testileg, szellemileg es lelkileg, akkor a gyerek is :-))

  4. Ez most furán hangzik, de megnyugtattál, hogy Daniban is van egy kis tartózkodás, pedig tényleg fantaszikus példa vagy neki, szóval hasonló cipőben járunk. A gyümölcsök tekintetében egészen jól állunk, gyakorlatilag tavasz óta minden idény illetve trópusi gyümölcsöt megesznek, de a zöldségek, hmm… Ja, és a magok közül a kesudiót és a földimogyorót eszik, a többi fújj nekik. :)
    Ez jó hír, amit írtál, ‘7 éves korig a gyerekek lemintázzák az anyát’, mert néha azon kapom magam, hogy hogyan tudnám a vitamindús zöldségeket még jobban megszerettetni a fiúkkal, aztán feleszmélek, hogy de hát mindkettő boldog és majd kicsattan az egészségtől, és akkor leállok a cselezgetéssel. :)

  5. :-) Fantasztikus es oromteli, amikor egy gyerek szuletesetol kezdve imad minden gyumolcsot es zoldseget, a te fiaid is sokkal elorebb jarnak :)) de ha megsem igy van, az aggodassal semmikepp nem javit rajta az ember! Turelem, kitartas, idonkenti kiakadas, aztan vissza turelem es kitartas uzemmodba :-) Dani nagyon meg tudja magyarazni, hogy o azert nem szereti a gyumolcsoket es zoldsegeket, mert meg kicsi, es majd ha nagy lesz, akkor o is sokat eszik beloluk. Addig viszont szivesen rajzol, mesel es dolgozik veluk. segit megmosni a gyumolcsoket es elkesziteni a smoothie-t, mert tudja, hogy boldogga tesz vele engem is :) de megkostolni azt mar nem…
    A legjobb megerosites tenyleg az, hogy egeszsegesek, boldogak, energiaval es szeretettel teliek! Soha eletemben ennyi, de ennyi szeretet, olelest, kedveskedest, bokot folyamatosan, ejjel es nappal, mint Danitol nem kaptam meg! Rajta keresztul tanultam meg szeretni en is onmagam igazan… ami csodalatos erzes es halaval telit meg! Imadom, hogy Dani bennunket valasztott, mi pedig ot, annyira kerek egesz erzes ez!

Leave a comment