Mi határozza meg életminőségünket?

“There is no matter as such.  All matter originates and exists only by virtue of a force which brings the particle of an atom to vibration and holds this most minute solar system of the atom together.  We must assume behind this force the existence of a conscious and intelligent mind.  This mind is the matrix of all matter.”

-Max Planck, Nobel Prize winner, the founder of Quantum Theory

Mi hatarozza meg az eletminosegunket?

Nem a DNSunk, hanem a gondolataink es az etel, amit magunkhoz veszunk! Ez a ket dolog az, ami valojaban a legnagyobb hatassal bir az eletunkre!

Dr. Bruce Lipton egesz eletet a sejtek tanulmanyozasaval toltotte es teszi ezt a mai napig, mikozben a vilagot jarja es eloadasokat tart mindenutt. Az egyik erdekes dolog, amit eszrevett, hogy ha egy ‘beteg rakos sejtet’ kiemel egy beteg testbol, es azt egy egeszseges mediumba helyezi at, a sejt azonnal regeneralodni kezd es mint a tobbi egeszseges sejt viselkedik. Mit jelent ez?

Az epigenetika azt jelenti: ”genek feletti kontroll”. A DNS, a sejteken kivulrol erkezo pozitiv ill. negativ gondolatok energetikai uzenetei altal kontrollaltak, nem pedig oroklodes vagy genetikai uton! Ennek felfedezese es bizonyitasa arrol biztosit bennunket, hogy nem vagyunk sajat DNSunk aldozatai! Nem a genjeink kontrollalnak bennunket, hanem valojaban azokat is sajat, altalunk kibocsatott, gondolataink iranyitjak!

A negativ gondolkodas az, ami megbetegithet bennunket, nem a genjeink!

Mindez ott kezdodott, amikor Dr Lipton meg ossejtekkel dolgozott, epigenetikai tanulmanyait megelozoen. Kutatasai soran ugyanis arra jott ra, hogy genetikailag teljesen azonos (identical) sejtek kulonbozokeppen fejlodnek, ha ket kulonbozo (mediumban) hordozoba vannak elhelyezve. Az egyik sejt igy valhat akar izomsejtte, mig a masik zsirsejtje! Ez a kutatasi eredmeny minden eddigi altalanos oktatastol teljesen eltero, hiszen ellent mond annak a korabban hitt ‘tenynek’, miszerint genetikank hataroz meg bennunket, nem pedig a kornyezetunk. De nem a genetikank, hanem a kornyezetbol kapott informaciok, amik alapjan hitrendszereink kialakulnak hatarozzak meg eletminosegunket! A sejt membran ugyanis a kornyezetre reagal! Egy peldaval elve: ha az ember azt hiszi, hogy mergezo, toxikus kornyezetben el, akkor a hitrendszereinkert felelos genjeink aktivalodnak es kulonbozo ‘toxikus anyagokkal’ kapcsolatos betegsegeket okozhatnak!

95%a a rakos megbetegedeseknek semmilyen genetikai osszefuggest nem mutat. 95%a a rakos megbetegedeseknek abbol ered, hogy az azokert felelos hitrendszerek genjei aktivizalodnak. Ez az egyik legfontosabb eleme az epigenetikanak!

A cukorbetegseg eletmod betegseg, akarcsak a sziv- es errendszeri betegsegek! Mi emberek magunk vagyunk felelosek erte. Nem mas vagyunk, mint sajat hitrendszereink ‘aldozatai’, nem pedig genetikank aldozatai.

A tudas hatalom – es a tudas hianya teremti a valtoztas erejenek hianyat! Ha pl a csaladban tobb rakos megbetegedes is van, es elhiszi az ember, hogy a genetikaja kontrollalja biologiai mukodeset, akkor ‘ereje/hatalma’ sincsen afelett, hogy ezt megvaltoztassa – ennek a hitrendszernek valik aldozataul! Ez akkor fog megvaltozni, ha rajon az ember, hogy a hatalom/az ero, a mi sajat kezunkben van – az epigenetika sajat hitrendszereinken alapul!

Mi emberek megkozelitoleg 50-70 trillio sejtbol allunk! A legeslegfontosabb novekedest elosegito jelzes/szignal a sejten belul nem mas, mint a SZERETET, megcsak nem is a tapanyag (az masodlagos), hanem a SZERETET!!!

Ezenkivul a leggyorsabb es legegyszerubb modja annak, hogy epigenetikai valtozasokat hozzunk az eletunkben, nem mas, mint a megfelelo taplakozas! Minden egyes nap, nap hosszat, sejtjeinknek szuksege van arra, hogy taplaljak es oxigenhez jussanak! A szervezetunk attol fuggoen mukodik jol vagy rosszul, hogy mi az, amit eszunk! Ha olyan eteleket eszunk, amiktol sejtjeink jol erzik magukat, boldogak, taplaltak es optimalisan energetizaltak, akkor optimalisan is fognak mukodni! Ha nem igy teszel, akkor a szervezet sem fog optimalisan mukodni, hiszen a sejtek nem kapjak meg azt, amire szukseguk lenne.

Itt szinten irnak arrol, hogy az emberi szervezet eredetileg nem arra lett tervezve, hogy finomitott lisztet es cukrot fogyasszon. A gorilla, amivel majdnem egy az egyben megegyezik az emberi felepites, napi 7 kilo novenyi zoldet fogyaszt, es testenek mindossze 3%a all zsirbol. A gorillak nem szenvednek sem magas vernyomasban, sem szivbetegsegekben. A gorillak boseges, tapanyagban gazdag novenyi etrenden elnek, amin mi magunk is eltunk sokkal korabban. Az 1900as evek elejen meg a melegveru allatok, es hidegveru halak is tartalmaztak ezt novenyi tapanyagot husukban es zsirjukban, de miota a halakat es az allatokat is takarmannyal etetik (sot, a marhakat csokoladeval, es egyeb mas edesseggel, csakhogy minel gyorsabban hizzanak!) mar nem! Ugyanazt kell megemesztenie az emberi szervezetnek is, amin az allatok keresztul mennek – es itt a szenvedes mellett arra is ertendo, hogy mindazt a rengeteg hormont es antibotikumot is meg kell(ene) emeszteni, amivel kezelik oket!!

“Whatever you hold in your mind on a consistent basis is exactly what you will experience in your life.” – Anthony Robbins

Visszaterve Dr Bruce Lipton eredmenyeihez, amit fontos megjegyezni es kiemelni megegyszer, az emberi elme az, ami kepes befolyasolni az egeszsegunket! Azaz, ha az ember elhiszi, hogy egy adott ‘csodagyogyszer’ az, ami meg fogja ot gyogyitani, akkor akkor is meg fog teged gyogyitani, ha az adott ‘csodagyogyszernek’ hitt tabletta nem mas volt, mint egyszeru placebo! (Ez a placebo effekt volt az, ami engem mar 15 evvel ezelott is izgatott, amikor anno nagyban pszichologiara teruletre keszultem…) Ma, bizonyitott, hogy az osszes gyogyulas 1/3a a placebo hatasnak koszonheto! A placebo hatas nem mas, mint amikor az ember pozitiv gondolatokat general, amik beinditjak a gyogyulas folyamatat! Amirol azonban a legtobben nem tudnak, hogy letezik olyan is, hogy ‘nocebo’ effekt! Azaz, a gondolataink olyan erosek, legyenek akar negativak vagy pozitivak, hogy ha vki peldaul nem hiszi, hogy egy adott gyogyszertol vagy terapiatol meggyogyolna – nem is fog! A nocebo effektnek pontosan olyan eros a hatasa, mint a placebo effektnek! A negativ gondolkodas pedig nem csak megbetegitheti, de meg is olheti az embert. A mai pszichologusok ugy tartjak, egy atlag embernek a gondolatai 70%ban negativak!! Ezek a negativ gondolatok pedig megbetegitik az embereket, csokkentik az eletuk minoseget es szenvedest hoz az eletukbe! De a legtobben nem is foglalkoznak vele, hiszen ‘csak egy gondolat’, ami atsuhan az ember agyan…

Minden, amit itt leirtam az alabbi forrasok alapjan torteno forditasok osszefoglalasanak eredmenye:

http://www.mindbridge-loa.com/epigenetics.html

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VYYXq1Ox4sk

Abszolut osztonzok mindenkit, hogy legyen nyitott, es olvasson ezekrol, ha erdekli melyebben is. Nem tudom megigerni, hogy ilyen utemben forditsak tudomanyos cikkeket es eloadasokat, de vannak mar, amik magyar felirattal is elerhetoek, mint ez a Dr Bruce Liptonnal keszult interju is! 1. resz es 2.resz

Aki pedig jol tud angolul, annak nagyon melegen ajanlom a Gregg Bradennel keszult eloadasokat es interjukat is, koztuk ezt a radio beszelgetest: http://www.youtube.com/watch?v=N4mDcvOsBDY Fozes alatt pl kivalo alkalom meghallgatni pl ilyen eloadasokat es inspiralodni kozben :-)

A pozitiv gondolatok legyenek veletek!!!!

3 thoughts on “Mi határozza meg életminőségünket?

 1. Sok számomra új és érdekes dolgot olvastam itt.
  Ez egy teljesen más megközelítés, és valóban ellentmond mindannak amit tanultam, tanultunk a legtöbben. Ismét lesz min gondolkodnom.
  Viszont érdekes módon nagyon összecseng a keleti filozófiákkal/gyógymódokkal.
  Köszönöm ezt a cikket (is), küldöm a szeretetet érte :) remélem átmegy az éteren keresztül is ;)

 2. Nagyon koszonom, en is minden poszttal ‘utalom’ azt is annak, aki elfogadja :-)) A szeretet a a vilag legerosebb energiaja, aminek maga az elet is koszonheto…hianya egyertelmuen mutatja hova vezet…
  Ha meg nem lattad, esetleg nezd meg te is a ‘What the bleep do we know?’ csak ird be a youtube-on es kiadja, szerintem magyar felirattal es talan szinkronnal is. de sok errol szolo film van meg, amit tudok ajanlani :-) A szamomra egyik legkedvesebb a The Shift, Dr Wayne Dyer-rel! Vele minden almom, hogy talalkozzam egyszer szemelyesen is!!!! Gyonyoru film, meg is talaltam magyar felirattal: https://www.youtube.com/watch?v=enSGFPYHUfU igazi inspiralo es gondolatebreszto film, nagyon megeri vegignezni!!! uplifting!

 3. Pingback: Lissa Rankin – Mind Over Medicine: Scientific Proof That You Can Heal Yourself | Soulful Living

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s