Paté de aguacate con garbanzos

Avokados csicseriborso krem

Ennel a dip-nel gyakorlatilag mindent felhasznaltam, amit a hutoben talaltam. Eredetileg csak avokadot es csicseriborsot ajanlott a recept, amit egy spanyol oldalon talaltam, de en tovabb gondoltam ;) A reggeli pantumaca-bol maradt fokhagymas paradicsomot. Hozzaadtam meg az ebedrol maradt grillezett-paprikas csicseriborsot (amit ezuttal a chorizo elhagyasaval keszitettem, mivel ugy tunik Dani allergias ra, nem tudja megemeszteni – nem csodalom amugy :-o), amiben volt eleve egy kis petrezselyem es olivaolaj. A szezamolajat azert tettem bele, mert tele van ertekes vitaminokkal. Az egyik legszuperebb olaj, ami letezik!

S akkor jojjon ez az isteni kenyerre kenheto dip receptje :) nem osztanam meg, ha nem sikerult volna fenomenalisan :D Dani is csak ugy tomte magaba :)

150g elofozott csicseriborso

1 v 2 puha avokado

1 fel grillezett paprika

3 szem koktelparadicsom

felgerezd preselt fokhagyma

pici so, petrezselyem es orolt komeny

par csepp szezamolaj

1ek olivaolaj

fel citrom leve

Az osszes hozzavalot kremme turmixoljuk es piritoson vagy bagett szeleteken talaljuk. Frissen jo!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s