Vietnamese Pho

Vietnami Pho leves – bar korabban is irtam rola, de azt hiszem nem eleg reszletesen, hogy pontosan hogy is keszul ez az isteni forro fuszeres leves, aminek a lelket a gyomber es a kulonleges fuszerek adjak, mint anizs, kardamon, fahej, koriander, szegfuszeg es edeskomeny.

Ezuttal tiszta zoldsegle alapbol keszult a leves: 4-6dl.  A sutobe tettem grillezni 210fokon 30 percre ket fel hagymat es ket fel gyombert, amik igy meg intenzivebb izt adnak a levesnek. Felidoben megforgattam oket. Mikor kesz lettek, hozzadtam a zoldsegleveshez, es beledobtam a fuszereket: 1 nagyobb fahej darabot, 1ek koriandert, 1 ek edeskomenymagot, 1 csillaganizst, 2 kardamont es 6 szegfuszeget (ezeket lehet egy kis fuszeres zacskoban is a levesbe dobni, en inkabb a vegen leszurtem az aranysarga levet.) + 1ek nadcukor. Az egeszet kb egy oran at  erdemes kozepes langon foni hagyni, hogy minden fuszer hozzaadja a magaet. Mikor mar majdnem kesz a leves, egy kulon labosban forrasban levo vizhez adjunk egy maroknyi rizstesztat, (ezt kozvetlen talalas elott keszitjuk mindig frissen) ami 5 perc alatt meg is fo. Leszurjuk es szetosztjuk a tanyerokban. Ezutan a teszta leveben megparoltam 5 percig a Bok Choy (kinai kaposztat). Ezt is szetosztottam a tanyerokban. Hozzadtam egy-egy felmaroknyi friss szojababot (bean sprouts) es ezekre ontottem ra a forro leszurt fuszeres levest. Izesiteni lehet meg friss koriander levellel, lime darabkakkal, halszosszal (fish sauce) es chillivel, aki csiposebben szereti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s