Grilled Aubergine with goat cheese

Ez a nagyon fincsi padlizsanos egytaletel egyik ebedunkre keszult, ami felig a kedvenc recepteskonyvemre, felig pedig arra, ami epp itthon volt, hagyatkozott :-)

Hozzavalok:

2 padlizsan

1 nagy szem paradicsom

3 ek pesto rosso (izles szerint mehet bele tobb is)

olivaolaj

3 fokhagyma, osszetorve

250ml kecske joghurt v szoja joghurt

friss v szaritott bazsalikom, menta es kakukkfu

150g puha kecskesajt

Elkeszites modja

1. 2,5centis szeletekre vagjuk a padlizsant, majd megsozzuk es felretesszuk 30percre

2.Bekapcsoljuk a sutot 180fokra

3.A fokhagymat, a paradicsomot es 3ek pestot osszedolgozzuk a robotgepben.

4.Mig egy masik talban pedig osszekeverjuk a joghurtot a fuszerekkel, kicsit sozzuk, borsozzuk meg izles szerint.

5.A padlizsan szeleteket ezutan meglocsoljuk egy kis olivaolajjal, majd 1-2percig piritjuk egy nagy serpenyoben

6.Egy hoallo talba szepen egymasra tesszuk a szeleteket ugy, hogy felvaltva egy reteg paradicsomos martast es egy reteg fuszeres joghurtos es egy szelet kecskesajtot teszunk kozejuk.

A vegen a megmaradt joghurtot es sajtot raontjuk a tetejukre es betoljuk a sutobe 15 percre. Azonnali fogyasztasra ajanlott :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s