Porehagyma leves krumplival

Hozzavalok:

1 szal porehagyma

3 kockazott burgonya

2 szal karikara szeletelt repa

1 gerezd fokhagyma

4 ek olaj

petrezselyem

bazsalikom

so, (bors)

1dl kecske v szoja joghurt

piritott kenyerkocka a talalashoz

Hagymat, fokhagymat, repat olajon 4-5 percig piritjuk, majd hozzaadjuk a burgonyat is es meg 3-4 percig piritjuk. Radobjuk a petrezselymet, bazsalikomot. Sozzuk. Kozben forralunk 3/4liter vizet, amit raontunk a zoldsegekre. Mikor puhara fottek a zoldsegek, botmixerrel nagyjabol pepesre turmixoljuk, majd visszatesszuk a gazra, hozzaontunk 1 dl joghurtot es megvarjuk mig ujra felforr, majd piritott kenyerkockakkal talaljak :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s