Csicseriborso kremleves

Bevallom elso esetben keszitettem barmit is csicseriborsobol, de olyan finom lett ez a kremleves, hogy ezutan biztos mindig tartunk itthon picike osszezsufolt konyhankban :-) Itt Spanyolorszagban egyebkent is olyba tunik, hogy az emberek taplalkozasanak rendszeres reszet kepezi. Egy egesz sor csicseriborso fajta uldogel a boltok polcain, igy nem alhattam ellen en sem tovabb 5,5 honap utan.

A csicseriborsot elozo este beaztattam, majd masnap delelott ropogosan puhara foztem. Leszurtem. Kozben feltettem egy labasban 2 szem krumplit is foni. Egy masik talban pedig egy kanal vajon fel hagymat tettem fel pirulni, majd ra a csicseriborso es puhara fott krumpli es annak a leve, hogy konnyen el tudjam botmixerrel pepesre turmixolni. Egy kis adag egesz csicseriborsot azonban meg a turmixolas elott felretettem, amit a vegen adtam hozza a leveshez. Felforraltam es tettem meg hozza egy kis novenyi tejszint (rizs v mandulatejszint szeretek hasznalni), megsoztam, adtam hozza szerencsendiot es egy kis spanyol pirospaprikat es petrezselymet. Az eredmeny igen jo lett, ismetlesre ad okot mindenkepp :-)

Daninak a csicseriborsos ebedje pedig a megpuhult krumplibol es csicseriborsobol keszult icipici soval es olivaolajjal. Belapatolta majdnem az egesz adagot! Teljes volt hat a siker nagy oromomre :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s