Kokuszos rizs csokiontettel es mandula pelyhekkel

Hianyzik a rizs. Nincs mit tenni, hianyzik, mert miota idekoltoztunk egyszeruen lecsokkent a rizsfogyasztasunk. Ezt valoszinuleg csak az erti meg, aki vagy alapbol rizsimado vagy mar elt Azsiaban. Ugyanis meg az olyan emberek is (mi is kozejuk tartozunk), akik ugy mennek ki, hogy eves rizsfogyasztasuk nem haladja meg az evi haromszori alkalmat, is total rakattannak rovid idon belul a rizsre – leven mas valasztasuk egyebkent sem lenne ;o) Eloszeretettel keszitek most is azsiai kajakat itthon, de sajnos ritkabban. Ez a mostani recept azonban mas lesz, mivel desszert keszul belole :) Nemregiben talaltam ra a receptre, es termeszetesen tovabbfejlesztettem, mert nem is en lennek, ha ezt nem tennem :) Erzesre szeretek fozni, igy ezuttal is csak korulbeluli erteket tudok irni, hogy mibol mennyire van szukseg.

Kokuszos fahejas rizs csokiontettel, naranccsal es mandulaval

Kb 250gramm rizset tettem fel vizben foni. Mikor elkezd szetfoni a rizs, hozzaontottem kb 1,5dl kokusztejet, amiben elotte osszeturmixolok 4-5szem datolyat. Ehhez jon meg 1ek kokuszreszelek es egy kk fahej. Ha nem eleg edes, lehet meg adni egy kis mezet v juharszirupot hozza. Miutan osszefoztem, egy masik labosba ontottem 1 deci kokusztejet es megolvasztottam benne egy feltabla jominosegu etcsokit. A kesz rizses finomsagot leontottem a forrocsokival, szortam ra mandulat es narancsgerezdekkel talaltam :-) Kb 15 perc alatt meg volt a rizsfozessel egyutt :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s